Gratis verzending vanaf €50,-

Et alors?


Nederlands | 04-02-2022 | 240 pagina's

9789464369212

Paperback / softback


€ 26,95

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Waarom de Fransen zo Frans zijn? Mix je ne sais quoi, grandeur, een opmerkelijke relatie tot de eigen taal en vooral ook lossere zeden dan de gemiddelde Europeaan en je komt al een heel eind.

Tekst achterflap

Et alors? De schampere reactie van wijlen president Mitterand vat volledig waarom de Fransen zo Frans zijn. Mix je ne sais quoi, grandeur, een opmerkelijke relatie tot de eigen taal en vooral ook lossere zeden dan de gemiddelde Europeaan en je komt al een heel eind.

Kikkerbillen en schapenkloten; een Frans (on)gemak; de van moord beschuldigde Edith Piaf passeren allemaal de revue van Houtman en Mouton. De auteurs duiken ook de Franse politiek in, waarbij ze menig (presidentiële) kroon ontbloten en koppen doen rollen.

Waarom Bernadette niet Maria, maar wel een bosnimf in Lourdes zag; de Fransen wereldkampioen staken zijn; wat de Pool Frédéric Chopin, de Italiaanse Carla Bruni en de Belg Johnny Halliday zo Frans maakt; wat de echte verhalen achter meesterinbreker Lupin en de graaf van Montecristo zijn; waarom we politieke termen als links en rechts aan de Fransen te danken hebben en waarom meneer Chauvin het chauvinisme en meneer Poubelle de vuilbak uitvond? Et alors…

Slogan/Promotie

Je kunt nooit genoeg boeken over Frankrijk in huis hebben. — BART VAN LOO

Details

EAN :9789464369212
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg B.V.
Publicatie datum :  04-02-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :151 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :570 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240
Keywords :  culturele identiteit;cultuurgeschiedenis;frankrijk;volkskarakter