Gratis verzending vanaf €50,-

Gif in het dierenrijk


Nederlands | 06-09-2022 | 128 pagina's

9789464041026

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Met een voorwoord van Freek Vonk
Goeie vraag: waarom zijn dieren eigenlijk giftig? Hoe komen ze aan hun gif? En waarom is gif veel belangrijker dan we denken? Er is nog zoveel te leren over gif: over het gevaar, maar ook over de genezende krachten en het belang voor overleven. Het volledige kleurige register wordt opengetrokken in dit boek: bonte slangen, heftige wespen met hun gifangels, felgekleurde kikkers, padden met hun wrattige huid en sierlijke lichtgevende kwallen. De wereld van gif is namelijk ook een heel spetterende, knetterende en kleurrijke wereld.

Naast alles wat je altijd al wilde weten over dit gekke goedje, kun je ook verdrinken in spannende, grappige, en fijne verhalen over gif die je meenemen in het jachtgebied van een black mamba, naar de jungle in de tijd van de ontdekkingsreizigers en de tsarentijd waarin gif nogal een populair goedje was.

Biografie

Mátyás Bittenbinder (Author)
Mátyás Bittenbinder is een jonge bioloog en promovendus verbonden aan Naturalis en de VU Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar slangengif. Daarnaast is het zijn passie om alles op het gebied van planten en dieren voor een
breed publiek toegankelijk te maken. Je kunt Mátyás kennen van het Klokhuis, als gast bij verschillende talkshows en als deelnemer aan De Slimste Mens.

Gif in het dierenrijk was het eerste kinderboek van Mátyás. Het boek werd genomineerd voor de Kinderjury 2023.

Barend Last (Author)
Barend Last is zelfstandig onderwijskundige en veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van onderwijs. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken. In 2020 verscheen zijn debuut Kleine held op sokken en volgden er meerdere kinderboeken. Voor volwassenen schreef hij het nonfictiesucces Blended learning en onderwijsontwerp. Daarnaast is hij vaste voorlezer bij De Voorleeshoek.

Gif in het dierenrijk was het eerste kinderboek van Barend. Het boek werd genomineerd voor de Kinderjury 2023.


Details

EAN :9789464041026
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  06-09-2022
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :253 mm
Breedte :196 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :743 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Keywords :  dieren;gif;kinderboek;natuur