Gratis verzending vanaf €50,-

Een kleine, koppige stad


Nederlands | 12-10-2023 | 192 pagina's

9789463823111

Paperback / softback


€ 20,00

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Een meesterlijk journalistiek werk over een keerpunt in de Oekraïense oorlog, over gewone mensen in Voznesensk die zich in buitengewone omstandigheden verweren met verzet, humor en vindingrijkheid.

Tekst achterflap

Maart 2022. Russische tanks denderen over de uitgestrekte, besneeuwde velden van Oekraïne. Ze zijn op weg naar Voznesensk, een stad met een kleine brug, dat het verloop van de oorlog zal gaan veranderen. De zwaarbewapende Russen verwachten een gemakkelijke strijd – misschien zelfs helemaal geen strijd, want Voznesensk is een rustig stadje, met veel gepensioneerden. Maar de inwoners denken daar anders over. Svetlana, een grootmoeder met artrose, reageert furieus wanneer de Russische troepen haar huisje uitkiezen als hoofdkwartier. Valentin, een snel pratende advocaat, voegt zich bij de lokale ‘Dad’s Army’ en verdwijnt een loopgraaf in met zijn kalasjnikov. Intussen grijpt de 21-jarige Sergei een molotovcocktail, waarmee hij de Russische tanks opwacht terwijl ze optrekken naar de brug. Het ziet er heel slecht voor ze uit. Maar er ontstaat een plan, en er is een kans dat dit niet alleen Voznesensk kan redden, maar ook de rest van Zuid-Oekraïne. Intussen woedt in de tanks een innerlijke strijd. De Russische officier die de invasie voorbereidt, Igor Rodenko, heeft een geheim. Hij is zelf een Oekraïner. Een kleine, koppige stad is het inside verhaal van een keerpunt in de Oekraïense oorlog, een meesterlijk journalistiek werk dat leest als een reallife thriller, over gewone mensen die zich in buitengewone omstandigheden verweren met verzet, humor en vindingrijkheid.

Slogan/Promotie

‘De moed en waardigheid van de stadsbewoners zijn indrukwekkend – kwaliteiten die harding zelf ook toont.’ – Andrej Koerkov, auteur van Dagboek van een invasie

Biografie

Andrew Harding is een Britse auteur en correspondent voor onder andere de BBC en The Guardian. Hij begon zijn carrière in Rusland, waar hij meer dan tien jaar woonde en werkte. Hij deed verslag vanuit tal van brandhaarden over de hele wereld, meest recent vanuit Oekraïne.

Details

EAN :9789463823111
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Vertaler : Nicole Seegers
Publicatie datum :  12-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :126 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :212 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  brug;humor;inwoners;lokale ‘dad’s army’;loopgraaf;maart 2022;oekraïne;reddingsplan;rusland;stad;strijd;verzet;vindingrijkheid;voznesensk;zuid-oekraïne