Gratis verzending vanaf €50,-

De slag om Europa


Nederlands | 01-05-2024 | 396 pagina's

9789463822978

Paperback / softback


€ 15,00


 Voorraad in de winkel

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Korte beschrijving/Annotatie

De dreiging voor Europa als speler in de wereld is groot, maar een van de belangrijkste geopolitieke denkers van deze tijd laat zien hoe velen hun tanden op ons continent stuk bijten.

Tekst achterflap

Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar op dit moment wordt het continent van alle kanten belaagd, ook van binnenuit. Xi Jinping ziet het als een wingewest en probeert de Europese Unie uit elkaar te spelen. Poetin voelt zich bedreigd en voert de druk op om de NAVO te ontwrichten. Trump keerde zich af van zijn trouwste bondgenoten en opende zelf ook de aanval op Europa. Johnson dacht buiten de Europese Unie beter af te zijn en de Hongaarse en Poolse leiders ondermijnen de democratische rechtsstaat. Allemaal menen ze dat een sterke Europese Unie hun ambities in de weg staat. Politieke leiders worstelen met een antwoord. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne hebben de uitdaging nog verder vergroot. Kunnen we deze slag om Europa winnen? Kan Biden de schade die Trump aanrichtte repareren? Wordt Nederland vermalen tussen Duitsland en Frankrijk? Blijft de EU een speler in de wereld of wordt het continent de speeltuin van de wereldmachten? De dreiging is groot, maar in het fascinerende en verrassend optimistische De slag om Europa laat een van de belangrijkste geopolitieke denkers van deze tijd zien hoe velen hun tanden op Europa stuk bijten.

Biografie

Rob de Wijk (1954) is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij publiceerde talloze boeken, waaronder de bestseller De nieuwe wereldorde, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, is columnist voor Trouw en maakt de bekroonde podcast Boekestijn en De Wijk van BNR.

Details

EAN :9789463822978
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  01-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :134 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :478 gr
Status :Niet bestelbaar
Aantal pagina's :396
Keywords :  china;engeland;europa;europese unie;geopolitiek;johnson;nederland;poetin;rusland;trump;verenigde staten;wereldmacht;xi