Gratis verzending vanaf €24,99

Je mag wel bang zijn, maar niet laf


Nederlands | 07-03-2023 |

9789463822725

Paperback / softback


€ 15,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie

Het epische verhaal van de uitzonderlijke Friese familie Bakker en haar succesvolle modehuis – van streng gereformeerde, noordelijke notabelen tot onverzettelijke, homoseksuele verzetsstrijders.

Tekst achterflap

Eind negentiende eeuw besluit Popke Bakker, zoon van de kastelein van herberg ‘De Drie Zwaantjes’ in Langweer, met zijn vrouw Dieuwke en hun negen kinderen – het zouden er vijftien worden – een garen- en -bandwinkel te beginnen in Buitenpost. De zaak P.S. Bakker wordt al gauw een begrip en groeit in de jaren die volgen uit tot een bekend modehuis in het noorden, met filialen in Leeuwarden en Groningen. De streng gereformeerde Bakkers zijn ook bestuurlijk en politiek actief. Van de kleinkinderen van Popke en Dieuwke zijn er enkelen homoseksueel, een geaardheid die ze vanuit hun gereformeerde achtergrond proberen te verbergen. Couturier Sjoerd, zijn broers Albert, Popke en Dirk, en hun neef, uitgever Bert Bakker, spelen een prominente rol in het artistieke milieu van de late jaren dertig in Amsterdam. Na de inval van de Duitsers komen zij in verzet. Uiteindelijk zal Sjoerd, die de politie-uniformen maakte voor de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943, met zijn verzetskameraden worden geëxecuteerd. Ook andere Bakkers wacht een dramatisch lot. Het is voor het eerst dat hun nazaten zich lieten interviewen over hun voorouders. Toni Boumans kreeg ook toegang tot veel persoonlijke documenten en schreef een onvergetelijk verhaal van een uitzonderlijke familie met een bewonderenswaardig moreel kompas.

Biografie

Toni Boumans (1944) werkte jarenlang als radio- en tv-journaliste. Ze maakte bekroonde documentaires over kunstenaar en verzetsman Willem Arondéus en over verzetsheldin Frieda Belinfante, over wie ze de bestseller 'Een schitterend vergeten leven' schreef (twaalfde druk).

Details

EAN :9789463822725
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  07-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :578 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  friesland;homoseksualiteit;tweede wereldoorlog;verzet