Gratis verzending vanaf €50,-

Over tirannie


Nederlands | 15-02-2022 | 128 pagina's

9789463822084

Paperback / softback


   

  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,95

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Twintig strategieën die we kunnen gebruiken om de democratie te beschermen. Over tirannie is schitterend geïllustreerd door Nora Krug; zij blaast zo extra leven, kleur en kracht in Snyders betoog.

Tekst achterflap

Kijk niet alleen maar toe. Wij weten het niet beter dan onze voorouders, die hebben meegemaakt hoe de democratie overal in Europa ten onder ging en fascisme, nazisme en communisme zich verspreidden. Op een punt zijn we echter in het voordeel: we kunnen van hun ervaringen leren. 'Indrukwekkend en hoogst relevant.' - Maarten van Rossem 'Een onmisbaar boek voor iedereen die de politieke crisis wil begrijpen die momenteel de wereld treft.' - Yuval Noah Harari 'Ongelooflijk belangrijk, die ontroerend, krachtig, geweldig.' - Philippe Sands De meeste mensen gaan ervan uit dat onze democratie sterk is en onze overheidsinstellingen stabiel genoeg om antidemocratische aanvallen te weerstaan. Maar dit is een vergissing die in de westerse geschiedenis veel vaker is gemaakt. Nog niet eens zo lang geleden zagen onze voorouders hun regeringen zwichten voor fascisme, nazisme en communisme: bewegingen waarin één leider of één partij uitdrukking gaf aan de stem van het volk en beloofde de burgers te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Ten onrechte vertrouwden ook zij erop dat de democratie zou overleven. Zijn wij verstandiger dan zij waren? Ook in de huidige tijd lijkt het voortbestaan van de liberale democratie op het spel te staan. Niet eerder was de geschiedenis van de vorige eeuw zo actueel. Hoe kunnen wij als individu het begin van een totalitair regime herkennen? Hoe kunnen we ons daartegen verzetten? In Over tirannie beschrijft historicus Timothy Snyder twintig strategieën die burgers kunnen gebruiken om de democratie te beschermen tegen een autoritaire overheid, uitgewerkt met concrete voorbeelden uit de geschiedenis. Over tirannie is schitterend geïllustreerd door kunstenaar Nora Krug, auteur van Heimat, die met haar zeer inventieve kunststijl extra leven, kleur en kracht blaast in Snyders betoog.

Biografie

Timothy Snyder is hoogleraar geschiedenis aan Yale Universiteit en een vaste medewerker van het Instituut voor Menswetenschappen in Wenen. Zijn vijftien boeken zijn in meer dan veertig talen verschenen en onder andere bekroond met de Hannah Arendt Award for Political Thought, de Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung, de literatuurprijs van de American Academy of Arts and Sciences, de prijs van het Nederlands Auschwitz Comité en de medaille ter herdenking van de getto-opstand in Warschau. Zijn werk heeft anderen geïnspireerd tot schilderijen, posters, beelden, toneelstukken, films, punkmuziek, rap en opera. De lessen in dit boek worden overal ter wereld aangehaald tijdens demonstraties ter verdediging van onze vrijheid. Hij woont in New Haven, Connecticut. Nora Krug is de schrijver van Heimat. Terug naar het land van herkomst, dat de National Book Critics Circle Award van 2018 won en tot Beste Boek van het Jaar werd uitgeroepen door The New York Times. Ze heeft met haar werk medailles van de Society of Illustrators en de NY Art Directors Club gewonnen en werd uitgekozen voor de Best American-reeks van Houghton Mifflin en het Sundance Film Festival. Krug ontving beurzen van het Fulbright-programma en de Guggenheim Foundation, en werd in 2019 tot Illustrator van het Jaar verkozen door het Victoria and Albert Museum. Ze is docent illustratie aan de Parsons School of Design in New York City.

Details

EAN :9789463822084
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  15-02-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :170 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :353 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Keywords :  antidemocratie;autoritair;bescherming;communisme;democratie;fascisme;liberaal;nazisme;overheidsinstellingen;regering;regime;stabiliteit;strategie;tirannie;totalitair;westers