Gratis verzending vanaf €24,99

M. De laatste dagen van Europa


Nederlands | 25-05-2023 | 416 pagina's

9789463811927

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Tekst achterflap

***** de Volkskrant:
'M - De laatste dagen van Europa blinkt uit in scherpe keuzes. De schrijver beperkt zich tot drie beslissende jaren, tot een paar sleutelmomenten en een voor zijn doen bescheiden aantal personages. (...) Ondanks alle dreiging is M - De laatste dagen van Europa niet per se zwaar om te lezen. Dat komt door de subtiele, vaak geestige typeringen, die allemaal voortvloeien uit het historisch materiaal. En het komt vooral door de filmische stijl die van deze boeken zulke pageturners maakt - wederom met grote zorg vertaald door Jan van der Haar.'

Op 3 mei 1938 wordt Adolf Hitler door Mussolini in Italië ontvangen voor een bezoek aan Rome, Napels en Florence. Enkele weken eerder heeft Hitler de Anschluss van Oostenrijk afgekondigd en Mussolini bereidt zich voor op de afkondiging van een ongekend strenge rassenwetgeving. Toch zijn er nog velen in Italië die hopen dat er een einde komt aan de machtswellust van de twee regeringsleiders.

Antonio Scurati reconstrueert met koortsachtige precisie het beangstigende delirium van Mussolini, in de waan dat hij de beslissingen van de Führer kan beïnvloeden terwijl hij zich ervan bewust is hoe onvoorbereid Italië op de oorlog is.
M. De laatste dagen van Europa beslaat de periode van 1938 tot en met 1940: het hoogtepunt van het zelfbedrog van fascistisch Italië, dat buigt voor de rassenwetten en het bondgenootschap met nazi-Duitsland. Scurati beschrijft hiermee de laatste dagen van een Europa dat niet in staat bleek te ontsnappen aan het kwaad van het totalitarisme: een tragische en krachtige roman, vol waarschuwingen voor onze toekomst.

'Formidabele combinatie fictie en non- fictie. Een absolute aanrader.' Teun van de Keuken

De pers over Scurati:

'Antonio Scurati is een van de meest gevierde Italiaanse schrijvers van het moment.' Het Financieele Dagblad

'Een tragische en krachtige roman.' Domani

'M vindt een nieuw literair genre uit, ergens halverwege de literatuur en de geschiedenis.' La Letteratura

Biografie

Antonio Scurati (Napels, 1969) is schrijver, hoogleraar literatuur en columnist. Hij staat bekend om zijn Mussolini-romans. Het eerste deel, M. De zoon van de eeuw, werd direct een bestseller en werd in 2019 bekroond met Premio Strega, de voornaamste literaire prijs in Italië. Hierna verscheen het zeer indrukwekkende M. De zoon van voorzienigheid. Afgelopen zomer verscheen het derde deel, M. De laatste dagen van Europa, dat volgens de landelijke kranten één van de beste boeken van 2023 was. Volgend jaar verschijnt het vierde deel van deze bijzondere reeks.

Details

EAN :9789463811927
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Jan van der Haar
Publicatie datum :  25-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :211 mm
Breedte :150 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :584 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :416