Gratis verzending vanaf €50,-

Grof geschut


Nederlands | 13-04-2023 | 418 pagina's

9789463727280

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

De Indonesische onafhankelijkheidsoorlog is in Nederland lange tijd aangeduid met versluierende termen als ‘politionele acties’. In werkelijkheid was het een ware oorlog waarin Nederlandse troepen met moderne wapens de strijd aangingen. De inzet van artillerie, bommenwerpers en scheepsgeschut werd niet geschuwd in het streven de gewapende ‘opstand’ de kop in te drukken. Wat waren de gevolgen van bombardementen en beschietingen met dergelijk grof geschut? In welke gevallen werden deze middelen ingezet en in hoeverre werd gepoogd burgerslachtoffers te voorkomen?

Voor het eerst is op systematische wijze de toepassing van vooral artillerie en luchtstrijdkrachten in de onafhankelijkheidsstrijd onderzocht. Grof geschut biedt zowel statistische overzichten als analyses van gevechten waarbij op grote schaal zware wapens zijn ingezet. Daarbij komt ook de vraag aan de orde hoe de inzet van deze middelen zich verhield tot het geweldsgebruik in het algemeen. Deze studie vormt een onmisbare bijdrage aan onze kennis over de aard en omvang van extreem geweldgebruik door de Nederlandse krijgsmacht in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.

Biografie

Azarja Harmanny is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Eerder deed hij onder meer onderzoek naar geweldgebruik tijdens de Aceh-oorlog.

Details

EAN :9789463727280
Auteur: 
Uitgever :Amsterdam University Press
Publicatie datum :  13-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :235 mm
Breedte :156 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :806 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :418
Reeks :  Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië 1945-1950