Gratis verzending vanaf €50,-

Brexit, Brussel, Brabant


Nederlands | 26-03-2024 | 176 pagina's

9789463404167

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,90


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Dit boek schetst een informatief en verrassend beeld van de dagelijkse gang van zaken in het hart van Europa. Hierdoor wordt de zin en onzin van de EU voor de lezer een stuk begrijpelijker.

Tekst achterflap

De Europese Unie is een instituut dat veel impact heeft op onze levens, maar dat bijna niemand kent. Aan de hand van de ervaringen van de Helmondse journalist Mathijs Schiffers en de kleurrijke Europarlementariërs Toine Manders en Mohammed Chahim uit dezelfde stad, krijgt de EU een gezicht. Grote en complexe dossiers als klimaat- en natuurwetten komen voorbij in dit lichtvoetige relaas. Net als het corruptieschandaal Qatargate, een halfslachtig burgerberaad en ‘luchtige’ zaken als universele stekkers. Dit alles tegen de achtergrond van de Brexit, het vertrek van de Britten dat de EU zo schokte. 'Brexit, Brussel, Brabant' schetst een informatief en verrassend beeld van het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken in het hart van de Europese Unie. Het handelen van de mensen die het er voor het zeggen hebben staat daarbij centraal. Hierdoor wordt de zin en onzin van de EU voor de lezer een stuk begrijpelijker.

Biografie

Mathijs Schiffers werkt sinds 2007 als verslaggever voor Het Financieele Dagblad, waarvan zeven jaar in Londen en de laatste vijf jaar in Brussel. Eerder verschenen van zijn hand de boeken 'De cowboys van het bedrijfsleven' (2013) en 'Brexitland, een onverenigd koninkrijk' (2018).

Details

EAN :9789463404167
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Damon VOF
Publicatie datum :  26-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :232 mm
Breedte :152 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :322 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :176
Keywords :  corruptie;europees parlement;europese unie;europese verkiezingen;gemeentepolitiek