Gratis verzending vanaf €50,-

Wandelen in Bologna


Nederlands | 22-03-2024 | 96 pagina's

9789461231857

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Korte beschrijving/Annotatie

Vier wandelingen in het middeleeuwse Bologna die laten zien waar de stad voor staat: een stad met een eigenzinnig karakter. Bologna werd in de 11e eeuw gesticht, maar is nog steeds een bruisende stad.

Tekst achterflap

De Rode, de Vette en de Geleerde De drie bijnamen van Bologna – la Rossa, la Grassa en la Dotta – laten zien waar Bologna voor staat. La Rossa (de Rode) verwijst zowel naar de rode daken van de huizen als naar het van oudsher linkse karakter van de stad. La Grassa wordt vertaald met ‘de Vette’ en is een minder subtiele verwijzing naar de gastronomische cultuur van Bologna: nergens worden streekgerechten en eten in het algemeen zo serieus genomen als hier. Ten slotte verwijst la Dotta (de Geleerde) naar de Universiteit van Bologna die sinds de 11de eeuw de stad beheerst. Deze Odyssee Reisgids biedt: - Vier wandelingen in en buiten de stad - Duidelijke routekaarten - Verrassende tips voor horeca onderweg - De interessante geschiedenis van de universiteit - Bekende en minder bekende bezienswaardigheden

Slogan/Promotie

Bologna heeft drie bijnamen: la Rossa, la Grassa en la Dotta. La Rossa, de rode, dankt de stad aan de rode gebouwen en daken. La Grassa, de dikke, verwijst naar de rijke keuken; je eet er de lekkerste pasta’s van Italië. En de derde bijnaam is la Dotta, de geleerde. In Bologna werd in de 11de eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht. En nog steeds is Bologna een bruisende studentenstad.

Biografie

Merel Diemont woonde in 2015 in Bologna en schreef daar onder andere de reisgids Wandelen in Bologna. Inmiddels woont ze weer in Nederland, maar ze is nog lang niet uitgewandeld. Daarom verscheen in 2020 haar tweede reisgids: Wandelen over de Godenweg.

Inhoudsopgave

Geschiedenis van Bologna Van Felsina tot Bologna 7 Wandeling 1 De geheimen van het historisch centrum 11 Wandeling 2 Een reis door de geschiedenis van de universiteit 37 Wandeling 3 De gouden tijd van het water 55 Wandeling 4 De heuvels van Bologna 70 Praktische informatie Bologna van A-Z 83 Register 84

Details

EAN :9789461231857
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  22-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :132 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :173 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :96