Gratis verzending vanaf €50,-

Wieringen


Nederlands | 15-03-2024 | 88 pagina's

9789461231772

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

De gids Wieringen neemt je mee naar de dorpen en buurtschappen op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen. Bevat interviews met bewoners die over hun werk en het leven op het 'eiland' vertellen.

Tekst achterflap

Het onbekende Wieringen Het 'eiland' Wieringen ligt tussen het wad en de Wieringermeer in het noordoosten van Noord-Holland. De meeste mensen rijden aan dit prachtige voormalige Zuiderzee-eiland voorbij als ze bij Den Oever de Afsluitdijk op rijden. Een gemiste kans want het lichtglooiende landschap met zijn idyllische dorpen en buurtschappen ligt aan het natuurgebied de Waddenzee. Er valt veel te ontdekken, zoals de zaterdagse vismarkt en de kleurrijke kotters in Den Oever, een avontuurlijke wadlooptocht, wandelen in het Robbenoordbos, een tentoonstelling in de Michaëlskerk, picknicken in de bloemenpluktuin, surfen op het Amstelmeer, fietsen langs de waddendijk en nog veel meer. Een plek om dagen te verblijven als je rust en ruimte, vriendelijke mensen, water, vogels en natuur zoekt. Deze Odyssee Reisgids biedt: - Bekende en minder bekende bezienswaardigheden - Veel aandacht voor natuur en milieu - Informatie over wandelen, fietsen, overnachtingen en horeca - Verdiepende interviews met eilandbewoners - Achtergronden bij cultuur en geschiedenis

Slogan/Promotie

De gids Wieringen neemt je mee naar de dorpen en buurtschappen op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen. Het eiland verrast met zijn lichtglooiende landschap en ligt ingeklemd tussen het wad en de strakke polders van de Wieringermeer. De kronkelende (wier)dijken en de tuinwallen versterken het historische karakter van het gebied. Bevat interviews met eilandbewoners die over hun werk en het leven op het 'eiland' vertellen.

Biografie

Lenneke Overmaat had tot 2018 een eigen praktijk in communicatie en creatief denken. Inmiddels besteedt ze haar tijd fulltime aan de kunsten. Zij tekent en schrijft over het dagelijks leven, organiseert multimediale projecten en maakt wandobjecten van handgeschept papier. Vele jaren zeilde ze met haar partner langs Noord- en West- Europese kusten. Inmiddels is de zeilboot vervangen door een motorboot die in de Marina Den Oever ligt. Van daaruit fietst ze regelmatig op Wieringen, ontdekt bijzondere plekken en ontmoet vriendelijke bewoners die graag over hun eiland vertellen. In deze reisgids deelt ze haar liefde, en die van de Wieringers, voor dit voormalige Zuiderzee-eiland.

Inhoudsopgave

Wieringen verkennen Ontdek Wieringen 7 Geschiedenis van Wieringen 10 Den Oever Odyssee’s aanraders 15 Hoofdstad van de verse vis 16 Praktische informatie Den Oever 26 Portret Willem Gerssen Ondernemende kracht achter ZeeVerse Vismarkt 30 Robbenoord- en Dijkgatbos Bossen waar veel te ontdekken valt 32 Portret Mikal Folkertsma Enthousiaste boswachter van Staatsbosbeheer 40 Polder Waard-Nieuwland Voormalig waddengebied 43 Portret Reijer Rotgans Innovatieve boer op melkveebedrijf Rotgans 48 Westerland en omgeving Bij de steen van Westerklief 51 Portret Niek van der Linde Bevlogen eigenaar van Windsurfschool Leerwindsurfen 59 Oosterland en omgeving Zout, zilt en vogels 61 Portret Rob Holtjer Trotse vrijwilliger bouw Heidense kapel 73 Hippolytushoef en omgeving Klein Parijs 75 Portret Monique Redeker Gastvrije eigenaar Wieringer Boekhandel 83 Extra informatie Interessante websites 85 Register 86 Kaders Zwaar weer voor de visserij 19 Wieringer Skuutje en Wieringer Aak 20 Flora- en Visserijdagen 23 VisKringloop Wieringermeer 37 Wier en wierpakhuizen 47 Eendenkooi 52 Wieringer boerderij 55 Kleiput Vatrop 67 Tulenfeest 77 Marten Snoodijk 79

Details

EAN :9789461231772
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  15-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :193 mm
Breedte :130 mm
Dikte :8 mm
Gewicht :162 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :88
Reeks :  Odyssee Reisgidsen
Keywords :  wieringen noord-holland eiland waddeneiland