Gratis verzending vanaf €50,-

Gepest!


Nederlands | 10-03-2023 | 48 pagina's

9789461183125

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Dit verhaal laat goed zien wat pesten doet en dat iedereen bij de aanpak van pesten betrokken moet worden: zowel de pester, de omstanders, het slachtoffer, de ouder en leraar.

Tekst achterflap

Een verhaal over het overwinnen van pesten op school

Thomas weet niet hoe hij moet omgaan met het gepest van Koen. Hij heeft het gevoel dat hij niet kan ontsnappen aan de aanhoudende pesterijen, wat hij ook doet. Op school, bij voetbal - nergens voelt het veilig! Met steun van vrienden, klasgenoten en volwassenen begint Thomas meer zelfvertrouwen te krijgen in zichzelf, terwijl Koen leert hoe belangrijk vriendelijkheid voor anderen is. Het boek besluit met ‘activiteitenclub’-pagina's voor kinderen, evenals reflectievragen om ouders, leerkrachten en andere volwassenen te helpen de dialoog met kinderen aan te gaan over manieren om pesten te stoppen.

“Wat een superleuk en ontzettend goed beeldboek. Het laat enorm goed zien wat het pesten doet en dat het allemaal niet zomaar stopt. Ook is het mooi dat de ommekeer vanuit elke rol zichtbaar wordt gemaakt en hoe ze het anders kunnen doen. Elke school elke leerling zou dit moeten lezen!”
Patricia Bolwerk, directeur bestuurder Stichting Stop Pesten Nu

“Dit verhaal maakt duidelijk dat iedereen bij de aanpak van pesten betrokken moet worden: pester, zwijgende middengroep, slachtoffer, ouder en leerkracht. Pas dan lossen we het probleem echt op.”
Drs. Bob van der Meer, psycholoog en auteur van boeken en artikelen over pesten

is een uitgave van dezelfde auteur als de serie Pesten in Perspectief, waarin meisjes de hoofdrol spelen. Deze prentenboeken vormen een uitstekend startpunt om pesten op school bespreekbaar te maken. De boeken bevatten tips voor leerlingen en reflectieve vragen die leraren kunnen stellen.

Slogan/Promotie

Thomas heeft het gevoel dat hij niet kan ontsnappen aan Koens aanhoudende pesterijen, wat hij ook doet. Op school, bij voetbal - nergens voelt het veilig! Met steun van vrienden, klasgenoten en volwassenen begint Thomas meer zelfvertrouwen te krijgen in zichzelf, terwijl Koen leert hoe belangrijk vriendelijkheid voor anderen is. Het boek besluit met ‘activiteitenclub’-pagina's voor kinderen, evenals reflectievragen om ouders, leerkrachten en andere volwassenen te helpen de dialoog met kinderen aan te gaan over manieren om pesten te stoppen.

Details

EAN :9789461183125
Auteur: 
Uitgever :Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
Vertaler : Helder tekst & educatie
Publicatie datum :  10-03-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :260 mm
Breedte :209 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :379 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :48
Keywords :  gedrag;pesten