Gratis verzending vanaf €50,-

De geschiedenis van de slavernij


Nederlands | 08-06-2023 | 720 pagina's

9789401919883

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 31,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

'De geschiedenis van de slavernij' van Dick Harrison is een indrukwekkend historisch overzicht van de wereldgeschiedenis van slavernij, van de vroegste beschavingen tot het heden.

Tekst achterflap

In 'De geschiedenis van de slavernij' geeft de Zweedse hoogleraar geschiedenis Dick Harrison, auteur van 'De Dertigjarige Oorlog', een indrukwekkend overzicht van de slavernij, van de vroegst bekende beschavingen tot hedendaagse dwangarbeid. Hij behandelt de oudheid, de middeleeuwen, de trans-Atlantische slavenhandel en de laatste twee eeuwen. In dit diepgravende werk wisselt Harrison de grote lijnen af met fragmenten uit dagboeken en brieven, waardoor hij het menselijke aspect benadrukt. Speciaal voor de Nederlandstalige editie voegde hij hoofdstukken toe over Congo, Indonesië en Suriname. 'De geschiedenis van de slavernij' is een magistraal boek over een van de zwartste bladzijden uit de menselijke geschiedenis.

Recensie/Quote

Over 'De Dertigjarige Oorlog' van Dick Harrison:

'De Zweedse historicus Dick Harrison weet op zeer leesbare wijze orde te brengen in de chaos van religieuze, geopolitieke en lokale twisten. Daarnaast schildert hij levendig welke gruwelijke gevolgen de strijd had voor de bevolking van de Duitse staten en staatjes.' - Historisch Nieuwsblad

Biografie

Dick Harrison (1966) is hoogleraar geschiedenis aan de prestigieuze Universiteit van Lund in Zweden. Eerder schreef hij 'De Dertigjarige Oorlog'. Harrison is behalve auteur ook documentairemaker.

Details

EAN :9789401919883
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Ger Meesters
Publicatie datum :  08-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :151 mm
Dikte :52 mm
Gewicht :948 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :720