Gratis verzending vanaf €50,-

Masters of the Air


Nederlands | 19-01-2024 |

9789401621359

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Masters of the Air van Donald L. Miller vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Achtste Luchtmacht, de divisie die in WOII Hitler het vuur aan de schenen legde. Nu in speciale filmeditie.

Tekst achterflap

Masters of the Air van Donald L. Miller is het zeer persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys (onder wie bekende filmsterren als Clark Gable en Jimmy Stewart), die lang voordat de geallieerde grondtroepen Duits grondgebied bereikten Hitler in de Tweede Wereldoorlog het vuur aan de schenen legden. De prijs die hiervoor betaald moest worden was hoog: de Achtste Luchtmacht verloor tijdens de oorlog meer mensen dan het Amerikaanse Korps Mariniers. En degenen die het overleefden, gingen gebukt onder een enorme psychische druk ten gevolge van het vliegen van operaties die veel weg hadden van zelfmoordmissies.

Masters of the Air is gebaseerd op recente interviews, ooggetuigenverslagen, en onder andere Amerikaans, Brits en Duits archiefmateriaal. Donald L. Miller heeft het tot een bijzonder meeslepende en levensechte getuigenis van ‘s werelds eerste en enige luchtoorlog gemaakt. Nu ook te zien als televisieserie, met belangrijke rollen voor onder meer Austin Butler, Barry Keoghan en Ncuti Gatwa en geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks.

‘Het is onmogelijk niet meegezogen te worden door Millers passie voor het onderwerp en zijn grootse prestatie.’ – The Daily Telegraph

‘Een uitstekend gedocumenteerde, meeslepende vertelling van de luchtoorlog die de Amerikanen tegen nazi-Duitsland vochten.’ ‒ The New York Times

Biografie

Donald L. Miller (1944) is biograaf en geschiedkundige aan het Lafayette College in Pennsylvania. Bij zijn opa op zolder vond hij het WOII-vliegerjack van zijn vader, waardoor zijn interesse gewekt werd. Zijn grootste bron van inspiratie waren de talloze veteranen die hij door de jaren heen sprak.

Details

EAN :9789401621359
Auteur: 
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Publicatie datum :  19-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :142 mm
Dikte :53 mm
Gewicht :762 gr
Status : Bestelbaar