Gratis verzending vanaf €50,-

Het Barista handboek


Nederlands | 20-06-2022 | 143 pagina's

9789082791655

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Korte beschrijving/Annotatie

Met dit boek help ik je de weg te vinden in het koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur.

Tekst achterflap

Koffie was nog nooit zo 'hot'! De tijd van ‘kachelkoffie’, schepjes Buisman en cacaopoeder op je melkschuim behoort definitief tot het verleden. Een nieuw koffietijdperk is aangebroken, met geweldige machines, vers gebrande bonen van hoge kwaliteit, fluweelzachte melk, goed gezette espresso en allerlei soorten slow (filter) coffee. Met het Barista Handboek help ik je de weg te vinden in het opwindende koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie, handige overzichten en makkelijk te maken recepten in dit boek, heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur. Ben jij een espressomens of een cappuccinoverslaafde? Of wil je wegwijs worden in het oerwoud van koffiebonen en brandprocessen? Met de kennis, tips & tricks in dit boek ga je sowieso nog meer (dan je al deed) van koffie genieten. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Biografie

OVER BARISTA JESSICA TOLBOOM Als iemand twintig jaar geleden tegen me had gezegd dat ik ooit een boek over koffie zou gaan schrijven, had ik die persoon ongelovig aangekeken. Tijdens een stage op een evenementenlocatie kwam ik voor het eerst in aanraking met een barista. Van dat woord had ik toen nog nooit gehoord, laat staan dat ik wist wat het was. Wat die professionele barista me destijds allemaal vertelde over de koffieplant, over waar en hoe die groeit, hoe de bessen worden geoogst, wat er verder allemaal bij komt kijken voordat de koffieboon klaar is om gemalen en gezet te worden, en niet te vergeten de passie waarmee hij dat allemaal vertelde... dat alles plantte bij mij een zaadje dat sindsdien alsmaar is blijven groeien. Het begon als hobby: ik kocht een handmolen en een cafetière en maakte het tot mijn wekelijkse missie om lekkere koffiebonen te scoren. Toen ik later in Australië en Nieuw-Zeeland espressobars zag waar we in Nederland alleen nog maar van konden dromen, besloot ik dat ik nu echt ‘iets’ met koffie moest gaan doen. Dat ‘iets’ werd een baan (in Nederland) als barista tijdens evenementen. Al doende leerde ik meer en meer, en mijn enthousiasme voor koffie groeide en groeide. Al snel begon ik met workshops en trainingen geven, want ik wilde mijn enthousiasme en kennis met anderen delen. Inmiddels ben ik een ervaren en gecertificeerd SCA trainer en leid ik honderden koffieliefhebbers en professionals per jaar op. Op mijn platform Koffierevolutie deel ik mijn kennis en kunde over koffie(zetten) op een laagdrempelige manier, zodat iedereen - ongeacht materiaal, budget en voorkeur - zijn of haar koffiekennis naar een hoger niveau kan tillen. En dat leidt geheid tot nog veel meer koffiegenot. Doe er je voordeel mee! Groet, Jessica Tolboom www.koffierevolutie.nl

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave Welkom in het barista handboek (Intro) Inleiding Hoofdstuk 1: Maak kennis met koffie Een lesje geschiedenis Arabica vs robusta: wat is het verschil? Van bes tot boon: welke verwerkingsmethodes zijn er? Wat bepaalt de smaak van koffie? Kopi luwak: de bittere waarheid achter deze ‘unieke’ koffie Hoofdstuk 2: Specialty vs Commodity Specialty vs commodity: wat is het verschil? Melanges, singles en lots Hoe weet je wat er precies in een zak zit? Hoe weet je of je kwaliteit koopt? Hoe weet je of je koopt wat je zoekt en wat jij lekker vindt? Hier koop ik mijn koffiebonen Hoofdstuk 3: Branden & Versheid De kunst van het branden Hoelang blijft koffie vers? Hoofdstuk 4: Hardware essentials De gereedschapskist van een barista Molen Weegschaal Timer Thermometer Water Hoofdstuk 5: Espresso zetten Espresso De machine Het extractieproces Brew Ratio Malen: grof of fijn Hoofdstuk 6: Barista Routine Het belang van een waterdicht plan Hoofdstuk 7: Melk & Latte Art Tekenen met melk Hardware Opschuimen – de theorie Twee kannen techniek Schenken: zo moet het Hoofdstuk 8: Barista Menu Wat mag het zijn? Ristretto Espresso Gewone koffie: lungo en americano Espresso macchiato Cortado Cappuccino Latte, koffie verkeerd en latte macchiato Flat white Hoofdstuk 9: Slow Coffee Filterkoffie 2.0 Mokka pot Cafetière AeroPress V60, Chemex en koffiezetapparaat Hoofdstuk 10: Volautomaten Gemak dient de mens Hoofdstuk 11: Schoonmaken Goede koffie begint met schoonmaken Doekjes Blindfilter en borstelen Filterdragers schoonmaken Melkkannen Molen Terminologie Over barista Jessica Tolboom

Details

EAN :9789082791655
Auteur: 
Uitgever :Tastebudz vof
Publicatie datum :  20-06-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :152 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :291 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :143
Keywords :  barista;barista worden;cappuccino;espresso;espressomachine;filterkoffie;koffie;koffie maken;koffie proeven;koffiebonen;latte art;latte macchiato;melk opschuimen;pistonmachine