Gratis verzending vanaf €24,99

Botanicum medicinale


Nederlands | 02-05-2023 | 224 pagina's

9789050119122

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 31,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie

In Botanicum Medicinale laat dr. Catherine Whitlock ons kennismaken met 100 medicinale planten. Ontdek de nieuwste inzichten uit de plantchemie en de medische wereld.

Tekst achterflap

Een prachtig geïllustreerd naslagwerk van 100 medicinale planten, van Actaea racemosa (zwarte zilverkaars) tot Zingiber officinale (gember). Of ze nu gebruikt worden om een goede nachtrust te bevorderen of om een gewone verkoudheid of kwaadaardige ziekte te behandelen, de planten in dit boek vertegenwoordigen enkele van onze belangrijkste geneesmiddelen uit de natuur. Door de eeuwen heen hebben mensen de medicinale krachten van planten bestudeerd, van het gebruik van kruiden in oude beschavingen tot recent onderzoek naar planten die van belang kunnen zijn bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker. Van elke plant lees je wat de medicinale eigenschappen zijn, hoe hij geoogst en gebruikt wordt en wat de mogelijke risico’s of bijwerkingen zijn. Ontdek welk kruid je een mentale boost geeft, welke groente in de 16e eeuw in Frankrijk voor vrouwen verboden werd en welke dodelijke plant het voor een oogarts mogelijk maakt om het netvlies te onderzoeken. Dit modern herbarium van geneeskrachtige planten behandelt 100 planten op alfabetische volgorde. Iedere plant is voorzien van een botanische illustratie van de bloemen, bladeren en zaden die de basis vormen van het medicijn. Met achtergrondteksten over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde, huidige inzichten in de plantchemie en medische ontwikkelingen. Dr. Catherine Whitlock is een wetenschappelijk schrijver met een achtergrond in Biologische Wetenschappen, immunologie en wetenschapscommunicatie. Catherine schrijft over wetenschap, geneeskunde en natuur, en is gevestigd in Kent, Engeland.

Details

EAN :9789050119122
Auteur: 
Uitgever :KNNV Uitgeverij
Vertaler : Frank van der Knoop
Publicatie datum :  02-05-2023
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :253 mm
Breedte :198 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :864 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224
Keywords :  botanisch handboek medicinale planten;cadeauboek moederdag;geneeskrachtige kruiden;geneeskrachtige planten;herbarium;medicinale kruiden;medicinale planten;moederdag;natuurgeneeskunde;natuurgeneeswijze