Gratis verzending vanaf €50,-

De heks van Limbricht


Nederlands | 19-02-2024 | 272 pagina's

9789048871773

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 12,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Tekst achterflap

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?

De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Recensie/Quote

Het laatste, schokkende heksenproces in Nederland ontaardt in een krachtmeting tussen de plaatselijke kasteelheer en een enorm sterke vrouw.

Biografie

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid, De heks van Limbricht en De wijsheid van de heks.

Details

EAN :9789048871773
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  19-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :137 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :286 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272
Keywords :  dochter;entgen;familie;feiten;feminisme;gedramatiseerd;geschiedenis;getuigen;heks;heksen;heksenhamer;heksenproces;hekserij;hertog;historische;inquisitie;kasteel;kasteelheer;liefde;limbricht;limburg;luijten;luyten;macht;midprice;moed;moeder;natuur;natuurreligie;non-fictie;ns publieksprijs;op waarheid gebaseerd;peter luijten;processtukken;roman;schepenen;schout;sittard;slachtoffer;spiritualiteit;tovenarij;verhaal;vermoord;vervolgd;vrouwen;vrouwenonderdrukking;waargebeurd;zeventiende eeuw