Van wafel tot koek
Regula Ysewijn
Nederlands | 28-03-2025 | 272 pagina's
9789048870004
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 35,00
Retourtermijn binnen 14 dagen
Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie
Genomineerd voor het Food and Friends Gouden Kookboek, vakjuryprijs 2023
Tekst achterflap
Regula verbeeldt met haar verhalende fotografie en recepten het landschap van de rijke bakcultuur van de Lage Landen. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.
Biografie
Regula Ysewijn is culinair auteur en fotograaf. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Daarnaast is Regula jurylid van Bake off Vlaanderen, de Vlaamse versie van het Britse programma The Great British Bake Off. Regula's werk voert haar meestal naar Groot-Brittannië waar zij meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en aan programma's voor BBC.
Details
EAN : | 9789048870004 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatie datum : | 28-03-2025 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 259 mm |
Breedte : | 200 mm |
Dikte : | 29 mm |
Gewicht : | 1102 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 272 |
Keywords : | bakken;carnaval;gebak;kermis;koek;koekebrood;krakelingenen;lichtmis;pannekoeken;pretzels;speculaas;vlaai;wafel |