Gratis verzending vanaf €50,-

De daden


Nederlands | 13-04-2023 | 256 pagina's

9789048867349

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Ambitieus debuut over een jonge vrouw die onverbiddelijk probeert het goede te doen

Tekst achterflap

Rotterdam, 2015. Sara begint als trainee bij een grote krant. Op de onderzoeksredactie werkt ze aan artikelen over de aanzwellende vluchtelingencrisis. De vergoeding is laag, dus verhuist ze zolang terug naar haar moeders huis in de Beverwaard, dat bekendstaat als een 'probleemwijk'. Daar wordt ze geconfronteerd met de moeilijkheden van het gezin.

Terwijl Sara - naïef en geëngageerd - zich op haar werk bij de krant stort en ondertussen de banden met haar familie probeert aan te halen, bereikt de vluchtelingencrisis haar kookpunt. Dan wordt de komst van een azc in de Beverwaard aangekondigd.

In De daden bouwt Anne Schepers de spanning haarfijn op: van begin tot eind voel je dat er iets groots op het spel staat. Een spannend, literair debuut over afkomst en toekomst: waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt.

Recensie/Quote

Indringend en vlammend. De daden is een goedgeschreven roman over een zoektocht naar rechtvaardigheid - die helaas vaak niet te vinden is.

Biografie

Anne Schepers (1993) werkte eerder als journalist en webredacteur voor onder meer Buitenhof, EenVandaag en De Correspondent. Momenteel is ze werkzaam bij Waag Futurelab. De daden is haar debuutroman.

Details

EAN :9789048867349
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  13-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :321 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256
Keywords :  aboutaleb;ad;amsterdam;asielzoekers;azc;beverwaard;confrontaties;correspondent;de waag;debutant;debuut;debuutroman;feyenoord;geen woorden;jonge schrijvers;krant;literair;literatuur;maar daden;protest;redactie;roman;rotterdam;talent;talent pool;vrij nederland