Gratis verzending vanaf €50,-

Niet geschikt voor publicatie


Nederlands | 13-06-2022 | 464 pagina's

9789048862467

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Een snoeihard debuut over opgroeien aan de rand van de maatschappij.
Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2023 & Beste Boek voor Jongeren 2023!

Tekst achterflap

In Niet geschikt voor publicatie vertelt Gabrielle la Rose over 'een lieve jongen' die op het verkeerde pad terechtkomt.

Tyrelle, zes, Amsterdam-Oost. Zijn moeder voedt hem en zijn jonge zusje alleen op. Totdat oom Michiel zijn intrede doet en het leven van Tyrelle voorgoed verandert.

Tyrelle, achttien, Amsterdam-Oost. Na zijn verblijf in een jeugdgevangenis en jeugd-tbs-kliniek zet hij zijn carrière in het criminele circuit voort. Samen met Don, een ouderwetse penozefiguur en zijn surrogaatvader. Hun corebusiness is drugs, maar er is nog een bijzondere bron van inkomsten: het oogstfeest, een wraakplan dat Tyrelle in detail heeft uitgewerkt tijdens zijn jaren in detentie.

Niet geschikt voor publicatie laat zien hoe verwarrend de lijn tussen goed en fout is, over hoe heftig én vanzelfsprekend keuzes kunnen zijn. En hoewel Tyrelle voor zijn leven is getekend, is dit geen simpel verhaal over een moeilijke jeugd en een criminele toekomst.

Biografie

Gabrielle la Rose is schrijfster. Ze groeide vanaf haar tienerjaren op in een volkswijk in Amsterdam-Oost en werd op jonge leeftijd geconfronteerd met criminaliteit en geweld. Ze is thuis in verschillende werelden, waar ze naast de nodige levenservaring inspiratie opdeed voor haar fictiewerk. Niet geschikt voor publicatie is haar eerste boek.

Details

EAN :9789048862467
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  13-06-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :546 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :464
Keywords :  criminaliteit;crimineel;drugs;fictie;gabriella;gabrielle;gangster;geweld;misbruik;oogstfeest;pedo;pedojagers;roman;tye;tyrelle