Gratis verzending vanaf €50,-

De onzichtbaren


Nederlands | 26-09-2023 | 256 pagina's

9789048860609

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Tekst achterflap

Uitgekozen voor de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2024

'Frank Nellen verdient een groot publiek voor De onzichtbaren: een enerverend verhaal. (...) Invoelend en overtuigend.' De Volkskrant

'De onzichtbaren is een gedurfd meesterwerk, zoals zelden vertoond in onze literatuur.' De Limburger *****

Kiev, eind jaren tachtig. Het eens zo machtige Sovjetimperium wankelt. Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev houdt Dani's jeugdvriend Pavel een geestdriftig betoog tegen het socialisme. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek. Zijn tocht voert hem langs zonderlinge mensen en verlaten oorden waar niemand meer iets te zeggen heeft. In gedachten keert hij terug naar de verhalen die Pavel hem vroeger vertelde. Verhalen over kosmonauten en onvermoeibare arbeiders, over de komst van een paradijs op aarde. Wat is er gebeurd? Waarom is Pavel verdwenen? En wat is er nog over van zijn dromen? Met elke stap komt Dani dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis.

Recensie/Quote

Een pakkend boek over de teloorgang van idealen.

Biografie

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Details

EAN :9789048860609
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  26-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :137 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :306 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256
Keywords :  communisme;frank nellen;hans vervoort;hedendaagse literatuur;holodomor;land van dadels en prinsen;lenin;nederlandse literatuur;oekraïne;pripyat;roman;rusland;socialisme;sovjetunie;stalin;tsjernobyl;ussr