De bijbel van de Spaanse keuken
Raquel Palla Lorden
Nederlands | 15-03-2024 | 496 pagina's
9789048856039
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 34,99
Retourtermijn binnen 14 dagen
Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie
Van aardappel-chorizostoof tot sinaasappelcrème en kip in amandel-saffraansaus
Tekst achterflap
Van aardappel-chorizostoof tot sinaasappelcrème en van kip in amandel-saffraansaus tot paella met zeevruchten: in De bijbel van de Spaanse keuken neemt Raquel Palla Lorden je mee op een culinaire rondreis door het land van haar vader. De Spaanse keuken combineert alles wat land en zee te bieden hebben met Arabische, Joodse, Franse en zelfs Italiaanse invloeden. Er wordt gekookt met minimale, maar kwalitatief hoogstaande producten en de keuken kent maar weinig opsmuk.
Biografie
Raquel Palla Lorden werkt als kok, freelance copywriter en allround creative voor pdrachtgevers in de culinaire sector. Daarvoor werkte ze als food editor voor 24 Kitchen en AD Koken&Eten. Raquel woont en werkt in Amsterdam. De bijbel van de Spaanse keuken is haar eerste kookboek.
Details
EAN : | 9789048856039 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatie datum : | 15-03-2024 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 217 mm |
Breedte : | 162 mm |
Dikte : | 45 mm |
Gewicht : | 1238 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 496 |
Reeks : | Landenbijbels |
Keywords : | 10. cocido madrileño;100. crema de espárragos;11. sevilla;12. salmorejo cordobés;13. valencia;14. fideuá de gandía;15. castilië en león;16. lechazo asado;17. aragón;18. ternasco de aragón;19. extremadura;2. paella valenciana;20. migas extremeñas;21. murcia;22. caldero del mar menor;23. navarra;24. pochas navarras;25. cantabrië;26. sobao pasiego;27. la rioja;28. patatas a la riojana;29. asturië;3. catalonië;30. fabada asturiana;31. balearen;32. ensaimada mallorquina;33. canarische eilanden;34. papas arrugadas;35. arroz a la cubana;36. menorca;37. caldereta de langosta;38. baskische pintxos;39. cordero a la pastoril;4. gazpacho andaluz;40. sardines a la plancha;41. pimientos de padrón;42. txangurro a la donostiarra;43. cochinillo segoviano;44. pa amb tomàquet;45. pulpo a la feria;46. crema catalana;47. percebes a la gallega;48. gambas al ajillo;49. txistorra a la sidra;5. baskenland;50. tarta de santiago;51. sopa de ajo;52. buñuelos de bacalao;53. marmitako;54. fabes con almejas;55. zarzuela de mariscos;56. rabo de toro cordobés;57. crema de orujo;58. roscón de reyes;59. pisto manchego;6. tortilla española;60. boquerones en vinagre;61. tarta de queso;62. gambas en gabardina;63. bacalao al pil pil;64. crema de calabaza;65. pollo al chilindrón;66. croquetas de jamón;67. ensaladilla rusa;68. tarta tres leches;69. churros con chocolate;7. galicië;70. espárragos trigueros a la plancha;71. pinchos morunos;72. pulpo a feira;73. arroz negro;74. mariscada gallega;75. cocido montañés;76. patatas bravas;77. crostini de sobrasada;78. tarta de manzana;79. fabada asturiana;8. pulpo a la gallega;80. almejas a la marinera;81. tortell de reis;82. escalivada catalana;83. cazón en adobo;84. rosquillas;85. cordero al chilindrón;86. gambas al pil pil;87. pollo al ajillo;88. zarangollo murciano;89. crema de puerros;9. madrid;90. ensalada malagueña;91. caldereta de cordero;92. sopa de mariscos;93. pulpo a la parrilla;94. cocido maragato;95. pimientos del piquillo rellenos de bacalao |