Gratis verzending vanaf €50,-

Een wereld van gemeenschappen


Nederlands | 01-11-2023 |

9789047716235

Paperback / softback


€ 22,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

In dit boek nemen Floor Ziegler en Teun Gautier je mee op hun wandelingen door ‘een wereld van gemeenschappen’. Je komt in dorpen en steden waar bewoners opstaan om hun omgeving mooier, duurzamer, meer verbonden te maken. Ze richten een energiecoöperatie op en met de winst – een miljoen euro per jaar – bouwen ze sociale woningen. Ze regelen de zorg helemaal zelf, waardoor ouderen veel langer in het dorp kunnen blijven wonen. Ze ontwikkelen een oude asfaltfabriek tot een ontmoetingsplek met ambachtelijke bedrijvigheid, culturele activiteiten en horeca.


Gemeenschapszin is hét thema van deze tijd. In een reeks reportages, verhalen en interviews, uitmondend in een landelijk manifest, laat dit boek zien dat het kan en hóe het kan: een wereld die niet van bovenaf wordt georganiseerd, maar horizontaal, op basis van gelijkwaardigheid en partnerschap. Lokale burgerinitiatieven zijn een bron van inspiratie voor overheden die te groot en te anoniem zijn geworden en daardoor vastlopen. Of je nu burger, ambtenaar, minister of projectontwikkelaar bent: iedereen wil graag gehoord worden en bijdragen aan de samenleving.

Interviews met o.a. Munish Ramlal (ombudsman), Marleen Stikker (internetpionier), Bernt Schneiders (oud-burgemeester) en Wouter van Noort (journalist)


‘De Broederij in Nijmegen: van een troosteloze lege plek naar een bloeiende gemeenschap, omdat er mooie mensen zijn met dromen en een gemeente die met ze meedenkt.’

Details

EAN :9789047716235
Auteur: 
Uitgever :Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Publicatie datum :  01-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :144 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :418 gr
Status : Bestelbaar