Gratis verzending vanaf €50,-

Het rijk van Napoleon in infographics


Nederlands | 23-11-2023 | 160 pagina's

9789046832455

Paperback / softback


€ 29,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

In honderden infographics het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon Bonaparte

In de geschiedenis van Europa speelt Napoleon een belangrijke rol. Na een staatsgreep in 1799 laat generaal Napoleon Bonaparte zich in 1804 tot keizer van Frankrijk uitroepen. Vervolgens weet hij een groot deel van Europa onder zijn gezag te brengen, ook Nederland en Vlaanderen. Na de mislukte veldtocht naar Rusland in 1812 wordt zijn Grande Armée compleet verslagen. Terug van zijn verbanning op Elba doet hij opnieuw een greep naar de macht. In 1815 lijdt Napoleon bij Waterloo zijn definitieve nederlaag, waarna hij op het eiland Sint-Helena gevangen wordt gezet. Daar brengt hij de rest van zijn leven in ballingschap door. Hij overlijdt in 1821 aan maagkanker.
De modernisering van het bestuur en de rechtspraak die Napoleon in de bezette gebieden doorvoerde, is een belangrijke erfenis van zijn bewind. Maar Napoleon was ook het brein achter een oorlogsmachine die niet te stoppen leek. In meer dan honderd infographics worden het leven van Napoleon en zijn vele oorlogen beschreven en verbeeld, in de context van een wereld in verandering.

'Origineel [...] Fraai spelen de makers met de vormgeving.' Trouw

'Een prachtig geïllustreerd boek [...] Zo zag je Napoleon nog niet eerder.' NEMO Kennislink

Biografie

Nicolas Guillerat is gespecialiseerd in datavormgeving. Van het eerder verschenen De Tweede Wereldoorlog in infographics was hij ook de vormgever.
Vincent Haegele is conservator, archivaris en paleograaf. Hij heeft de volledige briefwisseling van Napoleon en zijn broer Joseph Bonaparte gepubliceerd.
Frédéric Bey is gespecialiseerd in de geschiedenis van Napoleon. Hij publiceerde in tal van Franse historische tijdschriften.

Details

EAN :9789046832455
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  23-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :295 mm
Breedte :236 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :902 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160
Reeks :  Infographics