Gratis verzending vanaf €50,-

eBook

Hoe Tarzan de Tour de France won


Nederlands | 10-05-2022 |

9789046829585

Ebook (Epub)


   

€ 10,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen
Tekst achterflap

'Guus Luijters geeft ook de lezer weer zijn eigen jeugd cadeau.' Het Parool

Amsterdam, jaren vijftig. Als Tom niet zit te fantaseren over het geheimzinnige huis aan de overkant van de straat, plakt hij uitgeknipte foto's van wielrenners in zijn schrift. Maar het liefst volgt hij wielerwedstrijden op de radio. Zijn favoriet is Hein van Breenen, die Tarzan wordt genoemd omdat hij zichzelf spectaculair wist te behoeden voor een val door zich aan een boomtak vast te grijpen. Tarzan was een gewone jongen die het geschopt heeft tot de Tour: een held.
Wanneer zijn vader een heuse Buick aanschaft, vertrekt Tom met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk om de renners van de Tour de France in het echt te bekijken. Maar die reis verloopt heel anders dan hij zich had voorgesteld...
Hoe Tarzan de Tour de France won is een geestige en ontroerende roman over jongensdromen en wielerhelden, en de kleine gebeurtenissen die een leven bepalen.

Biografie

Guus Luijters is schrijver en columnist. Hij publiceerde romans, novellen, non fictie en poëzie. Publicaties van zijn hand zijn o.a. In Memoriam, Kinderkroniek 1940-1945 en Klein geluk.

Details

EAN :9789046829585
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  10-05-2022
Uitvoering :Ebook (Epub)
Taal :Nederlands
Status : Bestelbaar