Gratis verzending vanaf €50,-

De wesp


Nederlands | 13-07-2022 | 384 pagina's

9789046826805

Paperback / softback


   

  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Eerste populair-wetenschappelijke boek over de wesp

Onmisbaar insect voor de biodiversiteit

Venijnige en nutteloze insecten zijn het, vinden veel mensen. Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, want als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen net zo belangrijk voor ecosystemen en de biodiversiteit als bijvoorbeeld bijen, vlinders en kevers.
De wesp vertoont eindeloze variaties in vorm en functie, en kent waarschijnlijk een grotere variëteit aan soorten dan welk ander dier ook. De leemwesp, plooiwesp, zaagwesp, mierwesp en mammoetwesp zijn maar een paar van de 100.000 wespensoorten die al zijn ontdekt; waarschijnlijk zijn er nog veel meer. Wespen onderscheiden zich van andere insecten door hun indrukwekkende cognitieve vaardigheden. Uit hun sociale gedrag valt op te maken hoe in het algemeen evolutionaire veranderingen hebben plaatsgevonden. En hun koloniestructuren hebben ons geleerd hoe altruïsme zich in de natuur heeft ontwikkeld.
Seirian Sumner leidt ons door de wondere wereld van deze fascinerende en mysterieuze wezens. De wesp is het eerste populair-wetenschappelijke boek over dit voor ons voortbestaan onmisbare insect.

Recensie/Quote

Heerlijk en nuttig boek.

Biografie

Seirian Sumner is entomoloog en gedragsecoloog in Engeland. Ze is wespenexpert en als hoogleraar verbonden aan het University College London.

Details

EAN :9789046826805
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Louise Koopman - Joost Pollmann
Publicatie datum :  13-07-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :580 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384