Gratis verzending vanaf €50,-

Wie zijn mijn voorouders


Nederlands | 19-06-2023 | 216 pagina's

9789045049274

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

In tien persoonlijke verhalen onderzoeken de auteurs de doorwerking van de slavernij en het koloniale verleden in onze huidige tijd. Deze geschiedenis gaat elke Nederlander aan.

Tekst achterflap

De afgelopen jaren is Nederland zich steeds bewuster geworden van het koloniale verleden en de slavernij. Wat eerder doorging voor ‘de zwarte bladzijde’, wordt nu steeds meer als integraal onderdeel van de gedeelde geschiedenis gezien. Toch zijn de verhalen voor velen nog abstract, iets van lang geleden en ver weg. Voor anderen is het koloniale verleden juist innig met het heden verweven. Om meer zicht te krijgen op de doorwerking van slavernij, contractarbeid en koloniale overheersing, besloten Ianthe Sahadat, Elsbeth Stoker en Fleur de Weerd die via de familiegeschiedenissen van hedendaagse personen te onderzoeken. Puttend uit oral history’s, historische bronnen en gesprekken met deskundigen, belichten ze een groot aantal onderwerpen. Wat betekent een zoektocht naar je familiegeschiedenis voor je identiteit? Bestaat er zoiets als intergenerationeel trauma? En de vraag die mensen ongeacht hun herkomst bezighoudt: hoe zag het dagelijks leven van mijn voorouders eruit?

Recensie/Quote

‘Deze geschiedenis gaat elke Nederlander aan. (…) Een boeiend boek dat ik eenieder kan aanraden…’

Biografie

Ianthe Sahadat (45) is journalist, historicus en schrijver. Ze schrijft veel over de doorwerking van het koloniale verleden in het heden. Elsbeth Stoker (43) is journalist, met een grote liefde voor persoonlijke verhalen die symbool staan voor brede maatschappelijke ontwikkelingen. Fleur de Weerd (37) is journalist, historicus en schrijver van Het land dat maar niet wil lukken (winnaar Bob den Uylprijs). Alle drie werken ze voor de Volkskrant; voor dit project wonnen ze de titel ‘Meestervertellers’ van de Stichting Verhalende Journalistiek.

Details

EAN :9789045049274
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  19-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :169 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :418 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :216