Gratis verzending vanaf €50,-

De kleine De Beauvoir


Nederlands | 31-05-2023 | 80 pagina's

9789045049083

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 12,50

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Wie was Simone de Beauvoir? Een vooraanstaand vrouwelijke denker, bekend als auteur van een bijzonder invloedrijk boek; De tweede sekse.

Tekst achterflap

‘Je bent niet als vrouw geboren, je wordt vrouw.’ Dit is de bekendste zin uit het beroemde boek van filosofe, schrijfster en feministe Simone De Beauvoir. Haar in 1949 verschenen De tweede sekse is een vlammend pleidooi voor verbetering van de positie van vrouwen, voor de onafhankelijkheid van de vrouw. Schrijfster en boek werden een belangrijke inspiratiebron voor de tweede feministische golf. Tot op de huidige dag geldt het als een iconisch boek over de bevrijding van de vrouw, er wordt dikwijls naar verwezen en in de afgelopen jaren is er duidelijk hernieuwde belangstelling voor deze oertekst van het feminisme.

Marja Vuijsje, begenadigd schrijfster, behorend tot de generatie van de tweede feministische golf is lezer en herlezer van het oeuvre van De Beauvoir en van De tweede sekse in het bijzonder.

Biografie

Marja Vuijsje (1955) is schrijver van een klein en bejubeld oeuvre. Haar biografie van Joke Smit werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de Erik Hazelhoff Biografieprijs en stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs. Haar boek Ons kamp stond op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil. In 2015 verscheen Het rijbewijs van Nematollah. Een migratiegeschiedenis, dat werd genomineerd voor de E. du Perronprijs, en in 2018 Oude dozen. Een min of meer feministische leesgeschiedenis.

Details

EAN :9789045049083
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  31-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :183 mm
Breedte :118 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :96 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :80
Reeks :  Kleine boekjes - grote inzichten
Keywords :  filosofie;introductie