Gratis verzending vanaf €50,-

Zelensky


Nederlands | 16-05-2022 | 224 pagina's

9789045047218

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 15,00

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Een portret van de voormalige komiek en televisieproducent, die als president van Oekraïe, die tegen wil en dank, de harten van de wereldbevolking stal.

Tekst achterflap

TIME's 2022 Person of the Year

Volodymyr Zelensky, de charismatische Oekraïense president die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne op 24 februari 2022 niet weg te denken is van de voorpagina’s en beeldschermen, weet met zijn vastberaden houding de Oekraïners en strijdkrachten te verenigen en motiveren. Zijn nietsontziende videotoespraken tegen staatshoofden en parlementen imponeren de wereld. Wie is deze man, die voorheen werkzaam was als komiek en televisieproducent?

De Oekraïense journalist Serhi Roedenko portretteert Zelensky als een talentvol persoon, die ondanks zijn onmiskenbare showkwaliteiten altijd vol ernst zijn pad heeft gekozen. Op Oudjaarsavond 2018 stelt Zelensky zich kandidaat voor het presidentschap en wint na een bewogen campagne. Roedenko laat zien hoe Zelensky – in weerwil van alle tegenslagen – langzaam maar zeker Oekraïne vooruit probeert te helpen, tot hij door de omstandigheden wordt gedwongen het spel te verleggen naar een ander doel: het voortbestaan van zijn land.

Recensie/Quote

‘Het beschrijft de transformatie van een Joodse showbizzondernemer en schijtllollige tv-clown tot charismatische leider en kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede.’

Biografie

Serhi Roedenko is een Oekraïense publicist en tv-presentator. Hij heeft een column voor Deutsche Welle en is hoofdredacteur van espreso.tv. Roedenko schreef eerder boeken over de Oekraïense politici Joesjtsjenko, Janoekovitsj en Timosjenko, die uitgroeiden tot bestsellers.

Details

EAN :9789045047218
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Roel Schuyt - Henky de Vries - Tobias Wals
Publicatie datum :  16-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :136 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :320 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224