Gratis verzending vanaf €50,-

Een heel kleine geschiedenis van bijna alles


Nederlands | 26-01-2021 | 168 pagina's

9789045043029

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Aan de hand van foto’s, cartoons en animaties maakt Bill Bryson de wereld van de wetenschap inzichtelijk. Dit maakt deze jeugdeditie tot een onmisbaar standaardwerk voor de nieuwsgierige jonge lezer.

Tekst achterflap

Waar komt de wereld vandaan? Hoe lang is de mens al op de aarde? Hoe groot is het heelal? Vragen die niet alleen volwassenen, maar ook kinderen stellen. Want juist kinderen kunnen een onstilbare nieuwsgierigheid aan de dag leggen als het op de grote levensvragen aankomt. Na de tekst- en geïllustreerde editie van het succesvolle Een heel kleine geschiedenis van bijna alles verschijnt nu een geïllustreerde editie speciaal voor de jeugd. Met hetzelfde enthousiasme waarmee Bill Bryson zijn volwassen lezers meeneemt op een avontuurlijke reis door het leven kunnen ook jonge lezers met de wereld kennismaken, vanaf de big bang tot het ontstaan van de mens en verder. Op een heldere en spannende manier laat Bryson hen kennismaken met de meest essentiële onderwerpen uit de bètawetenschappen. Aan de hand van een grote verzameling foto’s, cartoons, schilderijen en computerbeelden maakt hij de grote wereld van de wetenschap op een speelse wijze inzichtelijk. Daarnaast brengt Bryson de meest geniale, obsessieve en excentrieke wetenschappers uit de geschiedenis in beeld. Dit maakt deze editie van Een heel kleine geschiedenis van bijna alles tot een onmisbaar standaardwerk voor de nieuwsgierige jonge lezer.

Recensie/Quote

‘De boeken van Bryson zijn nooit saai, en dat geldt ook voor deze geschiedenis van de totstandkoming van onze kennis van de kosmologie, natuurkunde, geologie en biologie.’

Biografie

Bill Bryson (1951) is de auteur van de moderne klassieker Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht werden. Ook schreef hij onder meer Terug in Amerika, Een huis vol, De zomer van 1927 en Het lichaam.

Details

EAN :9789045043029
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Ronald Vlek
Publicatie datum :  26-01-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :280 mm
Breedte :217 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :754 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :168
Keywords :  geologie;kwantumfysica;natuurkunde;scheikunde;sterrenkunde