Gratis verzending vanaf €50,-

Vaderskind


Nederlands | 25-04-2022 | 160 pagina's

9789045042848

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Hans Goedkoop de verwoestende tijd waarin het fundament van Renate Rubinsteins schrijverschap werd gelegd.

Tekst achterflap

In Humberto genomineerd voor NPO Radio 1 non-Fictie Boek van het Jaar 2022

Als eerste columnist van Nederland schreef Renate Rubinstein over alles wat de tijd haar aandroeg, van het zelfbedrog der ideologieën tot de zang van de wielewaal. Wie zat het heden ooit zo op de huid? Maar soms breekt daar in losse zinnen een verleden doorheen. Kinderjaren in Berlijn. Een vlucht naar Amsterdam, nee Londen, toch weer Amsterdam.

Hans Goedkoop ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Tomeloos slim en onheilspellend gevoelig. Angstig zonder dat ze weet waarvoor. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken. Ook naar wat geen mens wil zien. Dan op een ochtend uniformen op de trap, en een belofte die een leven lang naklinkt. ‘Der Vati kommt bald wieder.’

Met zeldzame precisie en nabijheid tekent ‘Vaderskind’ een meisje dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Recensie/Quote

‘Haar biograaf Hans Goedkoop schreef als historicus in zijn stijl van tv-presentator 'Vaderskind' (Atlas Contact), waarmee hij de bij gebrek aan documentatie ‘open plekken’ probeert te vullen, met inlevingsvermogen, behoedzaam en met zorgvuldige pen.’

Biografie

Hans Goedkoop (1963), voorheen presentator van Andere tijden, De Gouden Eeuw en De IJzeren Eeuw, biograaf en schrijver, publiceerde 'De laatste man', over zijn grootvader en het verlies van Nederlands-Indië. Hij schreef het voorwoord bij 'Twijfel trainen' en 'Mijn betere ik van Renate Rubinstein'. In 2015 verscheen 'Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein'. Zijn nieuwste werk 'Vaderskind' verschijnt in april 2022.

Details

EAN :9789045042848
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  25-04-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :141 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :239 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160