Gratis verzending vanaf €50,-

Rebelse genieën


Nederlands | 02-04-2024 | 608 pagina's

9789045039367

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.

Tekst achterflap

In ‘Rebelse genieën’ vertelt Andrea Wulf niet alleen het verhaal van enkele van de briljantste figuren uit de geschiedenis, maar ook hoe we onszelf als middelpunt zijn gaan beschouwen, over het ontstaan van individuele vrijheden en over de dunne lijn tussen egoïsme en de vrije wil. Wulf beschrijft dat de oorsprong van ideeën zoals individualisme, zelfbeschikking en vrijheid ligt in Jena, een klein Duits universiteitsstadje. Daar begon in de laatste jaren van de achttiende eeuw een bont genootschap op een radicaal nieuwe wijze na te denken over het ‘zelf’. Onder hen bevond zich de raadselachtige Caroline Schlegel. Ze filosofeerden over het scheppend vermogen van het zelf, de eenheid van de natuur en de ware aard van vrijheid – en daarmee ontketenden ze de Romantiek, een revolutie van de geest die tot op de dag van vandaag doorwerkt.

Recensie/Quote

'Andrea Wulf schrijft in 'Rebelse genieën' magistraal over de dichters en denkers die kort na de Franse Revolutie de filosofie op zijn kop zetten […] 'Rebelse genieën' is een adembenemend verslag van de geboorte van ideeën en gevoelens die ons nog altijd in hun greep hebben.' - [waardering: vijf ballen]

Biografie

Andrea Wulf (1972) werd geboren in India, groeide op in Duitsland en is tegenwoordig woonachtig in Engeland. Ze schrijft voor The Guardian, Financial Times, LA Times en The New York Times. Haar boek De uitvinder van de natuur over het leven van Alexander von Humboldt was een internationale bestseller.

Details

EAN :9789045039367
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Fennie Steenhuis - Nannie de Nijs Bik-Plasman - Mijke Hadewey van Leersum
Publicatie datum :  02-04-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :237 mm
Breedte :162 mm
Dikte :54 mm
Gewicht :1011 gr
Status :Herdruk
Aantal pagina's :608