Gratis verzending vanaf €24,99

Verweven leven


Nederlands | 01-03-2024 | 368 pagina's

9789045036144

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie

De wereld bezien zien vanuit het standpunt van de schimmel. Dat eigenaardige perspectief biedt tegelijkertijd een prachtige manier om te kijken naar het leven op onze planeet.

Tekst achterflap

Schimmels behoren tot de eerste levensvormen op aarde. De meeste mensen kennen schimmels als bovengrondse paddenstoelen, maar het merendeel van de schimmels leeft ondergronds of zweeft in de lucht, en is daar weer essentieel voor andere levensvormen.

In ‘Verweven leven’ laat Merlin Sheldrake ons de wereld zien vanuit het standpunt van de schimmel. Dat op het eerste gezicht eigenaardige perspectief biedt een prachtige manier om te kijken naar het leven op onze planeet. Met Sheldrake als gids maken we kennis met gist, psychedelica, schimmels die insecten binnendringen, het grootste organisme ter wereld en de complexe netwerken van het ‘wood wide web’. Hoe meer we te weten komen over schimmels en de rol die ze spelen in de natuur, des te meer wordt ons begrip over leven, het concept individualiteit en zelfs onze opvatting over intelligentie op zijn kop gezet.

Recensie/Quote

'Sheldrake vertelt het prachtig in zijn boek en onderbouwt zijn duizelingwekkende verhalen uitvoerig met wetenschappelijke literatuur en verwijzingen (…).'

Biografie

Merlin Sheldrake is bioloog en schrijver. Hij promoveerde op zijn onderzoek naar ondergrondse schimmelnetwerken in het regenwoud van Panama. Ook is hij muzikant en fervent fermenteerder.

Details

EAN :9789045036144
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Nico Groen
Publicatie datum :  01-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :490 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368