Gratis verzending vanaf €50,-

De dag dat wielrennen weer leuk werd


Nederlands | 15-04-2024 | 272 pagina's

9789044655582

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Het is zondag 21 april 2019. Mathieu van der Poel spot met alle wielerwetten en wint op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race. ‘I have never seen anything like this in my life,’ zegt Lance Armstrong. ‘This was the most exciting finish of all time. You’ll never see this again, as long as you live.’ Het is de dag dat wielrennen weer leuk werd, de dag dat een doodgebloede en slaapverwekkend voorspelbare sport nieuw leven werd ingeblazen.
Mathieu van der Poel is iedereen steeds opnieuw blijven verbazen. Hij is uitgegroeid tot een held, en niet alleen in Nederland. Dit boek maakt duidelijk waarom hij niet alleen onze Matje is, maar ook over de grens de harten beroert. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan zijn Nederlandse vader en zijn Franse grootvader, allebei ook uitzonderlijke en geliefde wielrenners, en aan zijn rivaliteit met Wout van Aert. Maar het is vooral Mathieu zelf die het verhaal vormgeeft, niet met woorden, maar vanaf het zadel.

Luuc Kooijmans won ooit een medaille bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen, maar heeft sindsdien zijn hart verpand aan de fiets. Hij publiceerde eerder over schaatsen en wielrennen, maar hij maakte naam als historicus met veelbekroonde en geroemde boeken als De doodskunstenaar, Vriendschap, De geest van Boerhaave, Gevaarlijke kennis, Cosimo aan de Keizersgracht en recentelijk Melancholie in de Gouden Eeuw. ‘De wielerliefhebber wordt de laatste jaren verwend met een paar uitzonderlijke kampioenen. Luuc Kooijmans verwent nu de wielerlezer met een heerlijk boek over eeuwige eerste Mathieu van der Poel, die ook schitterend kan verliezen en die altijd voor spektakel zorgt.’
Tim Krabbé

Details

EAN :9789044655582
Auteur: 
Uitgever :Prometheus, Uitgeverij
Publicatie datum :  15-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :199 mm
Breedte :125 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :342 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272