Nederlands | 16-08-2022 | 160 pagina's
9789038811215
Hardback
€ 25,00
Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken.
Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truff el. In Streetfood deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen Soenils streetfood thuis bereiden.
Soenil Bahadoer (1967) is sinds 1995 eigenaar van het veel geprezen tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier combineert hij twee werelden; de klassieke, Franse keuken met kruiden en specerijen uit zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase achtergrond. In 2020 verscheen zijn eerste kookboek Spicy chef, dat genomineerd was voor Het Gouden Kookboek 2020. In de zomer van 2022 verschijnt een tweede kookboek, Spicy Chef Streetfood. Hassnae Bouazza is journalist (o.a. NRC Handelsblad), schrijver en programmamaker. Ze tekende de verhalen op in de boeken Spicy Chef en Spicy Chef Streetfood van Soenil Bahadoer. Ze schreef o.a. Arabieren kijken – de alledaagse revolutie (2013) en Een koffer vol citroenen. Herinneringen aan mijn moeder (2022).
EAN : | 9789038811215 |
Uitgever : | Singel Uitgeverijen |
Publicatie datum : | 16-08-2022 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 247 mm |
Breedte : | 196 mm |
Dikte : | 21 mm |
Gewicht : | 750 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 160 |