Gratis verzending vanaf €50,-

Mijn nazi-opa


Nederlands | 14-04-2023 | 272 pagina's

9789038805719

Paperback / softback


   

€ 21,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Sunny Bergman heeft haar grootvader nooit gekend: haar vader Richard is verwekt in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog door een man die actief deelnam aan de Jodenvervolging en niets van zijn zoon wilde weten. Nu haar vader op de leeftijd is gekomen dat hij mantelzorg nodig heeft, is het voor Sunny tijd om het duistere verleden van haar grootvader te onderzoeken. Wie was de man die haar grootmoeder verkrachtte en heeft dit familieschandaal invloed gehad op Sunny’s strijdvaardigheid en drang naar gelijkwaardigheid? Wat voor effect hebben de trauma’s van haar voorouders op het heden, op haar leven en op haar ouderschap en relaties?


Op geestige, moedige en intelligente wijze onderzoekt Sunny Bergman in Mijn nazi-opa haar pijnlijke verleden en de invloed van intergenerationeel trauma. Het wordt een brede zoektocht, van voorouderverering en familieopstellingen tot epigenetica.


‘Sunny heeft haar verhaal zo eerlijk beschreven dat je je het meest onvoorstelbare toch levendig kunt voorstellen.’ – Sylvana Simons


‘Dit boek leest als een detective vol kleurrijke karakters. Spannend, wijs, menselijk en eigenzinnig!’ – Raoul de Jong


‘Ademloos las ik het verslag van Sunny Bergman over de speurtocht naar haar foute opa, met liefdevolle, soms hilarische portrettering van degenen die haar daarbij omringden.’ – Hedy D’Ancona


Biografie

Sunny Bergman (1972) studeerde politicologie en filosofie in Engeland en is documentairemaakster, schrijfster en activiste. In 2013 debuteerde ze met haar non-fictieboek en tevens bestseller Sletvrees, waarin ze de rol van uiterlijk en seksualiteit onderzocht. In 2016 verscheen haar boek Wit is ook een kleur. Ze maakte o.a. de films Beperkt houdbaar, Zwart als roet, Man Made en Oproerkraaiers, en de serie Sunny Side of Seks. In 2023 verscheen Mijn nazi-opa, een spraakmakende memoir over een pijnlijke familiegeschiedenis.


Details

EAN :9789038805719
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  14-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :135 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :357 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272