Gratis verzending vanaf €50,-

De voedselfuik


Nederlands | 31-08-2023 | 392 pagina's

9789026359620

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Korte beschrijving/Annotatie

The Sunday Times science book of the year. Van Tulleken geeft een kritische inkijk in de voedingsindustrie en is aangepast voor de Nederlandse markt.

Tekst achterflap

De voedselfuik van Chris van Tulleken, van podcast A Thorough Examination with Drs Chris and Xand en Operation Ouch!, is hét boek over de verwoestende effecten van ultrabewerkt voedsel.

Het ligt niet aan jou.

Het ligt aan het voedsel.

Waarom proppen we ons vol met ongezond eten en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Welkom in het nieuwe ‘eettijdperk’, waarin de meeste calorieën die we binnenkrijgen afkomstig zijn uit ultrabewerkt voedsel, voedsel dat industrieel wordt ontworpen dat het verslavend is.

Wat we eten wordt bepaald door het voedsel om ons heen, de prijs en hoe het op de markt wordt gebracht. In The Sunday Times-bestseller De voedselfuik laat dr. Chris van Tulleken zien wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!).

Te lang is ons verteld dat we ‘gewoon’ andere keuzes moeten maken, terwijl we in een tijdperk leven waarin ons dat vrijwel onmogelijk wordt gemaakt. Dit is geen dieetboek, maar het zal wel leiden tot gewichtsverlies. Het is ook geen verhandeling over het milieu, maar zal de planeet wel helpen. Van Tulleken biedt perspectief en presenteert oplossingen. Hij doet dat op een toegankelijke manier met als rode draad het persoonlijke verslag van zijn ingewikkelde relatie met ultrabewerkt voedsel – als dokter en als vader.

'Fascinerend, maar ronduit angstaanjagend onderzoek naar ons geïndustrialiseerde voedselsysteem.' - The Sunday Times

Biografie

Chris van Tulleken is universitair hoofddocent aan University College London en praktiserend arts infectieziektebestrijding. Hij focust zich als wetenschapper momenteel op onderzoeksintegriteit en belangenverstrengeling, met name op het gebied van (baby)voeding. Voor de BBC maakte hij talloze programma’s over gezondheid. Al tien jaar presenteert hij samen met zijn tweelingbroer Xand het met twee Bafta’s bekroonde Operation Ouch!. De voedselfuik is zijn debuut.

Details

EAN :9789026359620
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatie datum :  31-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :472 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :392