Gratis verzending vanaf €24,99

Erfgrond


Nederlands | 19-10-2023 | 400 pagina's

9789025474454

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie

Een betoverende roman over vele generaties boeren en hun band met de natuur

Tekst achterflap

Österbotten, de 17e eeuw. De Zweedse soldaat Matts krijgt als beloning voor bewezen diensten een pachtboerderijtje toegezegd in het beboste oosten van het rijk. Hij noemt de plek Nevabacka; hij zal de drassige grond met eigen handen bedwingen. De aarde geeft hem voldoende terug, zolang hij in vrede leeft met het bos. Vier eeuwen lang wisselen perioden van oorlog, hongersnood en voorspoed elkaar af. Generaties komen en gaan, er wordt geliefd, geleden, geboren, gestorven. Het bos wordt afwisselend getemd, ontgonnen en angstvallig vermeden. Desondanks houdt de familieboerderij stand. Vierhonderd jaar later arriveert een vrouw met een urn in een stil huis in een nog altijd groot bos. Nu haar moeder er niet meer is draagt zij ook de verantwoordelijkheid voor Nevabacka. Hoewel ze er zelf bijna nooit kwam, voelt ze een diepe verbondenheid met de plek en de natuur. Niet alleen mensen hebben wortels in het landschap, het landschap heeft diepe wortels in ons.

Recensie/Quote

'De roman Erfgrond is een geslaagde poging om mens en grond weer met elkaar in contact te brengen. Het verhaal schept, zonder te vervallen in natuurnostalgie, een ontroerend eerlijk en aards beeld dat je lang bijblijft.'

Biografie

Maria Turtschaninoff (1977) is Zweedstalige Finse. Ze schreef eerder een trilogie en fantasyromans voor young adult-lezers. Haar werk is in talrijke vertalingen verschenen en won onder andere de Finlandia Prize. De vertaalrechten van Erfgrond, haar eerste roman voor volwassenen, zijn in twintig landen verkocht. Erfgrond is in 2022 bekroond met de Swedish yle Literature Prize.

Details

EAN :9789025474454
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : J. Middelbeek-Oortgiesen
Publicatie datum :  19-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :501 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :400