Gratis verzending vanaf €50,-

Eindeloze vlucht


Nederlands | 15-11-2022 | 512 pagina's

9789025473099

Paperback / softback


   

  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Dé biografie over Joseph Roth, schrijver van meesterwerken zoals Radetzkymars en Job.

Tekst achterflap

‘Eindeloze vlucht’ van Keiron Pim is de eerste biografie van Joseph Roth in Nederlandse vertaling. De Engelse journalist en biograaf volgt de schrijver langs alle etappes van zijn leven. Roths geboortegrond en zijn jeugd in de joodse gemeenschap van Brody, in het huidige Oekraïne, vormden een onuitputtelijke, haast mythische bron voor meesterwerken als ‘Radetzkymars’ en ‘Job’. Zijn carrière als verslaggever in onder andere Wenen en Berlijn tijdens het interbellum inspireerde hem tot profetische romans als ‘Rebellie’ en ‘Rechts en links’. En zijn jaren in ballingschap in onder andere Parijs en Amsterdam behoorden tot de productiefste van zijn leven. Pim brengt in dit meeslepende, invoelende standaardwerk de fijnmazige verbanden in kaart tussen de levensweg en het werk van een van de grootste Europese schrijvers van de twintigste eeuw.

Recensie/Quote

'Pim toont zich aldoor een doortastend onderzoeker, maar de reden dat zijn boek op sommige momenten zelfs weet te emotioneren is dat hij beschikbare materiaal bijzonder effectief heeft uitgebuit: hij laar Roth de literatuurgeschiedenis ontstijgen en voert hem unverfroren op als een dramatisch personage.' - Beste boeken van het Jaar

Biografie

Keiron Pim schreef eerder een goed ontvangen biografie van een sleutelfiguur in de Londense muziekwereld van de jaren ’60. Hij publiceerde o.a. in The Guardian, The Daily Telegraph en The Spectator. Pim woont in Norwich en doceert creative writing aan de University of East Anglia.

Details

EAN :9789025473099
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Lidwien Biekmann - Frank Lekens
Publicatie datum :  15-11-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :150 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :733 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :512