Gratis verzending vanaf €50,-

Boudewijn de Groot oeuvreboek


Nederlands | 04-10-2023 | 528 pagina's

9789000388882

Hardback


   

  Bekijk inkijkexemplaar

€ 69,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Herdruk

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Tekst achterflap

Het complete, allesomvattende boek over elk liedje van Boudewijn de Groot

Testament, Het land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoofd is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.

Aan de vooravond van zijn tachtigste levensjaar sprak Boudewijn de Groot vele tientallen uren met muziekjournalist Peter Voskuil. Ze luisterden elk officieel uitgebracht liedje terug waar hij als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken was. Album voor album, liedje voor liedje, noot voor noot.

Dit zijn de verhalen achter al zijn liedjes. Aangevuld met historische documenten en zeldzame, niet eerder gepubliceerde fotografie uit tal van archieven (waaronder ook dat van hemzelf) is dit het ultieme, geautoriseerde standaardwerk over zijn carrière.

‘Boudewijn was in Nederland in zijn eentje The Beatles, Dylan en Neil Young tegelijk.’ Peter Voskuil

‘Ook als ik geen fan was, zou ik dit boek willen lezen.’ Boudewijn de Groot

Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.

Biografie

Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.

Details

EAN :9789000388882
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  04-10-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :288 mm
Breedte :229 mm
Dikte :44 mm
Gewicht :2202 gr
Status :Herdruk
Aantal pagina's :528
Keywords :  als de rook om je hoofd is verdwenen;annabel;avond;boudewijn de groot;jimmy;land van maas en waal;malle babbe;pastorale;peter voskuil;prikkebeen;testament;verdronken vlinder