Gratis verzending vanaf €24,99

Een vrolijke optocht op Keti Koti


Nederlands | 06-06-2023 | 88 pagina's

9789000388738

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 12,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Tekst achterflap

Vier Keti Koti mee!

Als Bas hoort dat zijn vriendin Jume naar Suriname gaat, wil hij dolgraag mee. De dorpen van Jumes familie in Suriname, heeft ze hem verteld, zijn heel speciaal. In een van de dorpen komen elk jaar bijzondere dieren langs en in het andere dorp is een kreek met water zoals weinig mensen dat eerder hebben gezien.

Maar Jumes reis naar Suriname heeft nog een andere reden. Zij, haar moeder en oma worden samen honderd jaar. Wat nog belangrijker is: Jume gaat met haar beide oma’s kleren maken voor Keti Koti. Dat is het feest om te vieren dat de slavernij is afgeschaft. Dat in veel landen niemand meer gevangen wordt gehouden en gratis hoeft te werken voor iemand anders.

Eenmaal terug in Nederland willen Bas en Jume alles uit de kast halen om van de Bigi Spikri-optocht van Keti Koti een nog groter succes te maken. Zal het hen lukken?

Een vrolijke optocht is een van de allereerste Nederlandstalige zelfleesboeken over Keti Koti, waarbij in 2023 gevierd wordt dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Een boek met prachtige illustraties van Brian Elstak om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Biografie

Henna Goudzand Nahar is auteur voor zowel kinderen als volwassenen en geeft ook vaak literatuurworkshops voor kinderen. Ze was enkele jaren een van de schrijvers van de voorleesverhalen van Sesamstraat. Voor Op de rug van Bigi Kayman, verschenen in 2021, ontving Goudzand Nahar meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Griffel.

Details

EAN :9789000388738
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  06-06-2023
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :237 mm
Breedte :177 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :364 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :88
Keywords :  afschaffing van de slavernij;bigi spikri;brian elstak;feestdagen;keti koti;keti-koti;slavernij;suriname