Gratis verzending vanaf €24,99

Blue zones kookboek


Nederlands | 20-01-2024 | 304 pagina's

9789000371556

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Tekst achterflap

Het blue zones kookboek: 100 heerlijke recepten om zelf ook minimaal 100 mee te worden!

Bekend van Netflix: Live to 100: Secrets of the Blue Zones

In dit kookboek geeft New York Times-bestsellerauteur Dan Buettner honderd recepten voor een lang leven. Hij baseerde ze op gerechten afkomstig uit de vijf gebieden op aarde waar de mensen bovengemiddeld oud worden, de zogenaamde blue zones: Sardinië, Italië; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Griekenland; Okinawa, Japan en Loma Linda, Californië, VS.

Buettner deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek in deze gebieden. Hij kwam terug met mooie verhalen en heerlijke, meestal vegan recepten, zoals Ikariaanse stoofschotel, maismeelwafels, ceviche van palmharten, hartige rijstpap en amandelkoekjes. Veel vezelrijke voeding, makkelijk te maken, veel plantaardige recepten en verrassend smaakvol!

  • Naast recepten bevat het boek veel uitleg over de principes van een gezond dieet en gezonde levensstijl
  • Met schitterende fotografie en verhalen uit de prachtige blue zones

Dan Buettner is ontdekkingsreiziger, fellow van National Geographic, prijswinnend journalist en auteur van meerdere New York Times-bestsellers. Zijn artikelen over de blue zones in The New York Times en National Geographicworden enorm goed gelezen. Inmiddels werkt hij met gemeentelijke organisaties en grote bedrijven in de VS om blue zones-projecten te initiëren, projecten met aandacht voor zowel een gezonde leefstijl als voeding. Hij was te gast bij The Today Show, Oprah, NBC Nightly News en Good Morning America, en keynote spreker bij TEDMED, Bill Clinton's Health Matters Initiative en Google Zeitgeist. Zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos in 2018 werd gekozen als 'een van de beste van Davos'.

Biografie

Dan Buettner is de oprichter van Blue Zones, een organisatie die tot doel heeft om mensen langer en gezonder te laten leven. Zijn baanbrekende onderzoek naar langer leven bracht hem in 2005 en 2017 op de cover van National Geographic, met de artikelen ‘Secrets of Living Longer’ en ‘The Search for Happiness’. Buettner schreef zeven bestsellers, waaronder Het blue zones kookboek, The Blue Zones, Thrive, The Blue Zones Challenge, The Blue Zones of Happiness en The Blue Zones Solution. Hij is onderzoeker voor National Geographic.

Details

EAN :9789000371556
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  20-01-2024
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :262 mm
Breedte :212 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :1206 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :304
Keywords :  blue zones;bonen;californie;costa rica;gezond oud worden;gezonde levensstijl;japan;langleven;makkelijk;plantaardig;sardinie;vegan;verse groenten