Mutte

Mutte is in 2018 begonnen als oproepkracht voor de winkel in Haarlem, en is sindsdien uitgegroeid tot heuse alleskunner en vertrouwd gezicht. We hadden ons dan ook geen betere stagiair op de redactie kunnen wensen! In q1 en q2 van 2022 ondersteunde zij de redactie door te helpen met dagdagelijkse taken, zoals events en de nieuwsbrief. Misschien heb je haar zelfs wel eens voorbij zien komen op het De Vries Van Stockum TikTok-account. Hier deelt zij met veel liefde de leukste en mooiste YA boeken.

Als Mutte niet bezig is met inspiratie opdoen of filmen voor TikTok, leest zij het liefst boeken over esoterie en spiritualiteit. Ook met vragen over hekserij, divinatie en astrologie ben je bij haar dus aan het goede adres! Tijdens haar stage heeft ze hier ook pagina's voor opgezet, die zij voorlopig blijft onderhouden. Ze blijft dan ook in de zomer twee dagen de redactie ondersteunen en sowieso blijf je haar natuurlijk tegenkomen in de winkel.

Volg ons op Tiktok! Volg Mutte op Hebban

Direct naar: Favorieten | In de spotlight | Ultieme heksentips | Sapphic romance | Uitgelicht: Queer zomerlezen lijst

Terug naar de Bookloversgallerij

Uitgelicht The Secret History
Krachtig, boeiend en briljant Misschien heb je ‘The Secret History’ gezien op TikTok, misschien bij Matthijs Gaat Door. Hoe je dit boek ook kent, wij zijn in ieder geval helemaal fan van deze heropleving!
Gouden tip In het vervloekte hart
Must read! Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins.

Onlangs gelezen Manifesteren kun je leren
Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. Dit boek is een must-read voor iedereen die klaar is om te shinen. En het mooie eraan is: iedereen kan het leren!
Gouden tip Heks in het groen
Leer alles over oerkracht, natuurmagie, rituelen, elementen en de seizoenen in 'Heks in het groen' van bestsellerauteur Lunadea, een van Nederlands bekendste heksen!

Queer zomerlezen | Booklover's favorieten

"Het was moeilijk om slechts een aantal boeken te kiezen. Er komen namelijk steeds meer fantastische queer boeken uit!"

The Jasmine Throne van Tasha Suri is een heerlijk uniek boek waar je jezelf compleet in kan verliezen. Een episch, fantasierijk verhaal met lesbische hoofdpersonages. Als eerste boek van de nieuwe Burning Kingdoms-serie belooft het zeker veel goeds!" ⁠

Het verhaal speelt zich af in een wereld geïnspireerd door de geschiedenis en heldendichten van India. waarin een gevangengenomen prinses en een dienstmaagd in het bezit van verboden magie onwaarschijnlijke bondgenoten worden op een duistere reis om hun rijk te redden van de verraderlijke broer van de prinses.⁠

Ook op de lijst

  • One Last Stop - Casey McQuiston: Een prachtig boek over de liefde van een found family en het vinden van een eigen plek in de wereld.
  • We Set the Dark on Fire - Tehlor Kay Mejia: Een meeslepend verhaal over identiteit in een dystopische samenleving. Oftewel, een ultieme aanrader.
  • Detransition, Baby - Torrey Peters: Een unieke transgender kijk op liefde, moederschap en die exen die je gewoon niet kunt vergeten.
  • All That's Left in the World - Erik J. Brown: Dit debuut combineert een queer liefdesverhaal met een post-apocalyptische thriller. Wat wil je nog meer!
  • Hani and Ishu's Guide to Fake Dating - Adiba Jaigirdar: Vertederend, grappig en romantisch. Een perfect boek om te lezen aan het zwembad.