Kookboekenweek 2020

Watertanden begint hier

Om je vingers bij af te likken

Van 6 t/m 15 november 2020 is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren we de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers. Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt daarom Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

Winnaar Gouden Kookboek Home Made Basics
Hoe maakt u alles? En helemaal zelf?
Ontdek Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken!
Onze kookboekenexpert Daan
Onze Daan weet alles van
kookboeken,
hij zit niet voor niets in de jury van het
Gouden Kookboek.
Ontdek Bekijk hier zijn beste
(kook)boekentips!

Shortlist

Shortlist van het Gouden Kookboek

Nog meer kookboekeninspiratie

Onder het mes: Big Mamma's Cucina Popolare
Van de Big Mamma Group €35,-
Ontdek Italiaanse klassiekers met een
hedendaagse twist

Big Mamma's Cucina Popolare

Italiaanse klassiekers met een hedendaagse twist

Net geen 400 bladzijden dik en meer dan 130 gerechten tellend razend enthousiast kookgeweld komen samen in deze uitgave van de jonge succesvolle Italiaanse restaurantketen 'Big Mamma'. De passie van het jonge 37 koks tellende team spat er vanaf en samen verklappen ze de beste recepten van hun trattoria's. Big Mamma gaat uit van de klassieke Italiaanse keuken en brengt dat met een twist in zowel recepturen als betiteling. 'Egg Sheeran', 'Daft Punch' en 'Pizz 'n roll' doen misschien wat vergezocht aan de gerechten zijn dat zeker niet! Bij Eef & Lien testten we met passie o.a. de Carpaccio di polpo, de Melanzana al forno, Dipsy winky en de Ceviche Guevara maar het meest aansprekend zijn toch de secties in het overzichtelijke vrolijke boek waar de basics worden uitgelicht; De beroemde groente pesto, echte tomatensaus, hoe maak je chimichurri en de uitleg omtrent enkele basisversies van pizzadeeg.

Een mooi compleet en lekker fris kookboek dat uitnodigt de handen uit de koksbuis te steken!

Kookboekenrecensies van Eef en Lien
Ongezouten meningen beginnen hier
Ontdek Eef probeert de nieuwste
kookboeken voor je uit en doet
hiervan verslag.
Inspiratie Vega en Vegan
Liever geen vlees meer op je bord? Ontdek hier lekkere plantaardige alternatieven
Ontdek zodat je niets hoeft te missen!