Onze specialisten


Even voorstellen

Mijn naam is Johan, boekverkoper in Haarlem. Mijn specialisaties zijn natuurwetenschappen en innovatie. Ik werk sinds zeven jaar in Haarlem op de afdeling non-fictie & wetenschap. Naast het lezen van allerlei boeken drink ik graag een goed glas whisky en ontwerp en bouw ik mijn eigen toetsenborden. Heb je vragen over non-fictie boeken, zowel in het Engels als Nederlands, schroom dan niet om mij om advies te vragen. Dat kan via email: j.keijzer@devriesvanstockum.nl of bel de winkel op nummer 023-5319458. Tot snel!

Recent gelezen

De tirannie van verdienste
De tirannie van verdienste van Michael J. Sandel is een interessant boek dat onze huidige democratie stevig onder de loep neemt. Waarom hebben we succes en verdienste zo hoog zitten? Is dit wel terecht, en welke gevolgen heeft dit voor de maatschappij? Een helder geschreven boek dat niet enkel de gevaren van deze polarisatie blootlegt, maar ook met oplossingen komt. Een absolute aanrader die ook in het Engels te koop is!
Een eeuw van licht
Een eeuw van licht is een fantastisch geschreven boek over het leven van Christiaan Huygens. Auteur Aldersey-Williams schetst een mooi beeld van de tijd waarin Huygens zijn grootste werk leverde en dat maakt dit boek zeer interessant. Ook staan er genoeg leuke feitjes in en kom je te weten welke rol het werk van Huygens vandaag de dag nog speelt. Een absolute aanrader die ook in het Engels te koop is!
Three tigers, one mountain
Dit boek van Michael Booth houdt het midden tussen een reisverhaal en een geschiedenisboek. Waarom kunnen de Japanners de Koreanen zo slecht verdragen? En welke rol speelt China hierin? Met humor die aan Bill Bryson doet denken duikt Booth in Three Tigers, One Mountain in de roerige historie van China, Japan en Korea.
Bezonomics
Iedereen heeft wel van de internetgigant Amazon gehoord, maar nu heeft het bedrijf zijn pijlen ook op Nederland gericht. In Bezonomics laat Dumaine zien hoe Amazon zo groot is geworden en hoe de internetwinkel van Bezos een blauwdruk is voor vele andere bedrijven. Ontdek welke rol kunstmatige intelligentie speelt en wat voor invloed Amazon op ons leven gaat krijgen, ook al koop je er niets!

All-time Favourites

Opkomst en ondergang
Een met veel humor geschreven boek over de nieuwste inzichten over dinosaurussen. Brusatte is een Canadese paleontoloog die inmiddels al vijftien dinosaurussen ontdekt heeft en hier graag over vertelt. Naast de nieuwste inzichten omtrent de dino’s krijg je in De opkomst en ondergang van de dinosaurus ook een inkijkje in het vakgebied!
Chernobyl
Enkele jaren geleden werd een groot aantal documenten vrijgegeven over de nucleaire ramp in Chernobyl. Samen met zijn kennis over de Oost-Europese geschiedenis en deze nieuwe inzichten schets Plokhy een gedetailleerd maar duidelijk beeld van de bizarre omstandigheden die leidde tot de explosie van de kerncentrale.
Het lichaam
Min of meer ontvangen als het derde boek in de reeks die begonnen is met Een kleine geschiedenis van bijna alles. In Het lichaam duikt Bryson met zijn bekende humor en interesse in de mensen achter de geschiedenis. Je wordt je als lezer zeer bewust van elk onderwerp dat besproken wordt, maar tegelijkertijd groeit je bewondering in deze ode aan het menselijk lichaam. Bryson maakt elk onderwerp voor iedere lezer de moeite waard!

Coddling of the American Mind
Is er nog plaats voor gezonde discussie als persoonlijke gevoelens belangrijker worden geacht dan feiten? The coddling of the American mind is wat lastiger aan te raden voor de lezer die niet direct met het onderwijs te maken heeft, en daarnaast richt het zich in de eerste plaats op de Amerikaanse universiteitscultuur. Desondanks is het een zeer interessant en helder uiteengezet onderzoek naar de negatieve effecten van een snel veranderende maatschappij op universiteiten.
Reis naar het einde van de nacht
Over De reis naar het einde van de nacht kan ik niets schrijven wat niet al duizend keer geschreven is. Het boek is duidelijk niet voor iedereen, maar ik ben blij dat ik het ooit opengeslagen heb. Ik werd direct gegrepen door de nachtmerrie die Céline beschrijft. Het gebrek aan houvast wordt opgevangen door een onophoudelijke cadans. Een bijna fysieke ervaring om te lezen, niet in de laatste plaats door de fantastische vertaling van E. M. Kummer.
De Thibaults
De indrukwekkende roman waar Martin du Gard de Nobelprijs voor literatuur mee heeft gewonnen is in 2014, honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog, voor het eerst volledig naar het Nederlands vertaald. De Thibauts is een groots opgezet verhaal over het leven van twee Franse broers tijdens de belle époque. Het boek vergt wat extra tijd en aandacht van de lezer, tien pagina’s per dag is niet voldoende, maar je krijgt er veel voor terug. Je leert de broers en hun tijdperk tot in detail kennen en voelt je dus al snel betrokken met hun lot. Een heerlijk boek voor als je wat meer tijd hebt.