Interviews

Diepgaande gesprekken beginnen hier

Interviews

Op deze pagina's vind je interviews van schrijvers die bij ons langs zijn geweest voor een fijn gesprek op de bank.

Direct naar:

 

Op de bank met...

Door corona kunnen we jullie helaas niet in de winkel verwelkomen voor auteursinterviews en signeersessies. Daarom hebben wij onze favoriete auteurs uitgenodigd voor een interview op de bank in onze Haarlemse winkel. Wij vragen hen het hemd van het lijf, zodat jij alleen nog maar achterover hoeft te leunen en te genieten.

Mart Smeets

Mart Smeets, een trouwe klant, was bij ons in de winkel om te vertellen over zijn nieuwe boek. Bekijk hier ons gesprek!

O Canada
O Canada gaat over (zijn grote liefde voor) Canada, tjokvol met fijne anekdotes over zijn ervaringen daar. Een verrassend boek van onze favoriete sportjournalist. Mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen.

 

Marlies Koers

Marlies Koers (1991) studeerde in 2013 af aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ze werkt als verloskundige in haar eigen praktijk. Marlies woont met haar vriend in Deventer en schrijft blogs voor Kids & Kurken, een online magazine voor jonge ouders. Nog voor het verschijnen van Dagboek van en verloskundige kocht productiehuis NewBe de verfilmingsrechten.

Dagboek van een verloskundige
In Dagboek van een verloskundige loop je een jaar lang mee in het hectische en onvoorspelbare leven van een verloskundige. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak.

 

Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker, politieke junkie en rasoptimist. David Bowie en Prince zijn zijn voorbeelden; vrijgevochten individuen die voor Splinter het leven lieten dansen. Splinter is onder andere bekend van het programma SPLINTER, in de politiek en als tafelheer bij DWDD.

Confettiregen
Splinter Chabot en de durf om jezelf te worden. Confettiregen is niet alleen een geweldig verhaal om te lezen maar ook een belangrijk boek dat verschillende generaties herkenning zal geven en zal raken.

 

Gebrouwen door vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken. Thuis experimenteren ze verder door om steeds weer nieuwe bieren te creëren. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen zodat iedereen ervan kan meegenieten!

Gebrouwen door vrouwen
Wat begon als een gezellige hobby in Do’s keuken, groeide in vijf jaar tijd uit tot een biermerk dat in 600 kroegen wordt geschonken, in 700 supermarkten verkrijgbaar is en dat zelfs een eigen bar heeft! Hoe dat zo gekomen is? Dit is hun verhaal.

 

Alexandra Penrhyn Lowe

Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijver van de boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan er maar liefst een miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook bedacht ze de familieserie Vrolijke Kerst en is ze de auteur van de YA-serie De Laatste Wachter. Alexandra woont in Amsterdam met haar man Klaas, hun dochter Daantje en de tandeloze asielkat Noek. Vegan koken is al jaren haar grote passie.

Gewoon vegan
Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek. Van een kidsproof pasta pesto met verstopte groente tot de ultieme wortel-pompoensoep. En van een snelle camping-curry tot een geweldig bananenbrood, in één kom te maken.

 

Isa Hoes

Isa Hoes (1967) is actrice en scenariste. In 2013 brak ze door als schrijfster met het boek Toen ik je zag, over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 overleed. Van dit boek werden inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht. In 2016 bracht ze de bloemlezing Gedichten die vrouwen aan het huilen maken uit, die eveneens een bestseller werd.

Zo heel jij mij
Isa Hoes biedt met haar nieuwe bloemlezing troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag. Het is een verzameling gedichten die je beroert, maar waarin ook altijd een glinstering van bemoediging en hoop te vinden is.

 

Marlen Visser

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal, schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato.

Noodlot
Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy ziet er meteen een artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom in het dorp te gaan logeren. Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen. Er lijkt geen ontsnappen meer mogelijk.

 

Jannie Regnerus

Jannie Regnerus (1971) is schrijver en beeldend kunstenaar. Zij debuteerde met boeken over haar verblijven in Mongolië en Japan. Haar romans, De ent, Het lam en Nachtschrijver, zijn veelgeprezen. Het lam stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en werd door Wim Brands de mooiste roman van het jaar genoemd.

Het wolkenpaviljoen
Met het stranden van zijn huwelijk komt een architect tot een confronterend inzicht: waar hij voor andere gezinnen huizen ontwerpt, is hij zijn eigen thuis verloren. Om zijn inspiratie te hervinden keert hij terug naar Japan, naar de tempels en tuinen die hem als jonge architect hebben gevormd.

 

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair schrijver, historica, spreker en gids. Ze schrijft vast voor Het Parool, heeft een receptencolumn in Trouw, leverde jarenlang een eetrubriek aan Archeologie Magazine en publiceert onder andere in JAN, Bouillon en Tummie. Sinds januari 2020 werk ze daarbij als conservator van de Gastronomische Collecties bij Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Trek

Eten onderweg - toen en nu. ‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis. ’Joël Broekaert, culinair journalist. Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al? Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.