GEANNULEERD: Zinnen op Zondag: Fokke Obbema

GEANNULEERD: Zinnen op Zondag: Fokke Obbema

GEANNULEERD: Zinnen op Zondag: Fokke Obbema

Wegens de getroffen maatregelen van het kabinet aangaande het coronavirus zijn we genoodzaakt om de Zinnen op Zondag-editie van 29 maart te cancelen. 

Bij Zinnen op Zondag krijgt de auteur het podium. Van filosofie tot geschiedenis tot literatuur. Van gevestigd tot net bevestigd. Zinnen op Zondag staat garant voor een zinnenprikkelende middag. Op zondag 29 maart is Fokke Obbema te gast. Interviewer en auteur Manon Duintjer gaat met hem in gesprek over zijn boek De zin van het leven. Zinnen op zondag is een activiteit van de Bibliotheek Zuid Kennemerland, Boekhandel De Vries Van Stockum, Athenaeum Boekhandel en de Kennemer Boekhandel.

In september 2018 schreef journalist en schrijver Fokke Obbema in de Volkskrant een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties.

De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in een interviewserie. Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema in de krant een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ De zin van het leven is een bundeling van deze gesprekken én het artikel waarmee alles begon. Het boek bevat inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

Datum: Zondag 29 maart
Tijd: 15.00 uur (inloop 14.30)
Locatie: Doelenzaal van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Gasthuisstraat 32, 2011XP Haarlem
Toegang: 10 euro
Aanmelden: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten

Gerelateerde producten