Ontmoet Kees 't Hart

Ontmoet Kees 't Hart

Ontmoet Kees 't Hart

Kees ’t Hart komt naar onze winkel in Den Haag om te vertellen over zijn nieuwe essay Pleidooi voor pulp. Daarna kunt u vragen stellen en het boek laten signeren.

Wie: Kees 't Hart
Wat: Ontmoeting & igneersessie
Waar: De Vries van Stockum Den Haag, Passage 11
Wanneer: donderdag 8 december, 18.00
Toegang : gratis

Over het boek

Een wapen tegen de ontlezing. Je ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, doktersromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooie jonge mannen en vrouwen op het omslag. En titels als Gekust door de dokter, Haar liefste wens en Nog altijd de zijne. Kees ’t Hart leest ze nog steeds en is solidair met de schrijvers; ze zijn collega’s. Sommigen schreven meer dan vijfhonderd romans en verkochten er miljoenen. Wat bezielt ze om maar door te schrijven? Hoe houden ze hun schrijfverlangen in stand? ’t Hart zou het betreuren als de belangstelling voor deze boeken afnam. Zonder deze ‘lectuur’ en de leescultuur die erbij hoort zal, vreest hij, ook de literatuur verdwijnen. Want deze boeken hanteren dezelfde principes en uitgangspunten die in literatuur worden toe gepast. Ze dromen over de wereld, proberen illusies in stand te houden, voelen zich verbonden met de wereld. Ze zijn de basis van alle schrijfkunst.

Over de auteur

Kees 't Hart studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, werkte als docent aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius (Leeuwarden) en later als studiebegeleider Cultuurwetenschappen bij de Open Universiteit Nederland. Hij schreef romans, poëzie- en verhalenbundels en een verzameling essays.

Tussen 1994 en 1999 was hij redacteur van het literair tijdschrift De Revisor en hij stelde voor het voetbaltijdschrift Hard gras een speciaal nummer over de sportclub Heerenveen samen. Zijn ervaringen met de club lagen ten grondslag aan het dagboek: Het mooiste leven… (2001). 't Hart schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer en woont sinds 2004 in Den Haag.