Boekpresentatie Eus van der Grift

Boekpresentatie Eus van der Grift

Boekpresentatie Eus van der Grift

Op vrijdag 17 juni wordt in boekhandel De Vries van Stockum in Den Haag het boek Tour de Trans gepresenteerd. Een prachtig verslag van een unieke dubbele reis: te voet en op de fiets van Groningen naar Istanbul én van vrouw naar gendernomade.

Datum: vrijdag 17 juni
Tijd: Vanaf 16.00
Locatie: Den Haag, Spui 40

Over het boek

Als vrouw vertrok Eus met zijn hond Amma uit Noordoost-Groningen voor een wandeling door Nederland. Die wandeling werd een tocht te voet en op de fiets van acht jaar lang door Europa naar Istanbul, een reis langs paleistuinen, ontvolkte dorpen en kapotgeschoten huizen, gedrenkt in bloed, zweet en testosteron. Want het werd ook een reis naar een mannelijker persoon. Eus verliet de hokjes van man en vrouw en reisde verder als gendernomade: iemand die een tijdje in het ene hokje kampeert en daarna weer verder trekt naar een ander.

Tour de Trans is het prachtig geschreven verslag van een dubbele reis: een zoektocht naar de ziel van Europa en een bevrijdende verandering in een eigen, unieke persoonlijkheid, waarbij de voortdurende worsteling meespeelt om een grote liefde daarin een plek te geven.

Bestel de nieuwe roman hier

Over de auteur

In 2013 vertrok Eus van der Grift samen met hond Amma voor een lange tocht, vanaf Bad Nieuweschans, als vrouw. Iedere keer gingen ze verder waar ze de vorige keer gebleven waren. Inmiddels hebben ze dertien landen te voet en met de fiets doorkruist: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië en Griekenland. Ergens onderweg kwam Eus erachter dat de houdbaarheidsdatum van het vrouw zijn verstreken was.