Schrijvers op Zondag #6: Simone Atangana Bekono

Schrijvers op Zondag #6: Simone Atangana Bekono

Schrijvers op Zondag #6: Simone Atangana Bekono

Op initiatief van 5 Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer één op één gesprekken met Haarlemse schrijvers.

Zondag 9 mei om 16:00 uur gaat interviewer Manon Duintjer in gesprek met Simone Atangana Bekono over haar genomineerde boek Confrontaties.

Over het boek:

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

Bestel hier een gesigneerd exemplaar

Over de schrijver:

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Confrontaties is haar debuutroman.

Datum: zondag 9 mei
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: Live op YouTube
Entree: vrijwillige bijdrage

Aanmelden: info@boekhandelblokker.nl

Vorige afleveringen van Schrijvers op Zondag

Schrijvers op Zondag #5: Matthias Rozemond

Zondag 25 april  om 16:00 uur ging interviewer Manon Duintjer in gesprek met Matthias Rozemond (woonachtig in Haarlem) over zijn nieuwe boek  Amalia – prinses van Oranje

Over het boek:

Voorjaar 1621. Een jonge gravin komt als hofdame naar de Republiek, waar de strijd tegen de Spanjaarden net is hervat. Er breekt een moeilijke tijd aan in het roerige Den Haag. Wordt het voor haar, bijna negentien inmiddels, geen tijd de vleugels uit te slaan? Haar charmes worden opgemerkt door prins Frederik Hendrik, maar evengoed door anderen die met de Oranjes juist nog een rekening hebben openstaan. Een spel van list en liefde ontspint zich. Haar naam is Amalia.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar

 

Over de schrijver:

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie. 

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). Later verscheen ook het boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Eind 2018 verscheen zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verschijnt zijn nieuwe boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Schrijvers op Zondag #4: Erik van Muiswinkel

Zondag 11 april ging interviewer Manon Duintjer in gesprek met Erik van Muiswinkel over zijn nieuwe vertaling van het wereldberoemde boek De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry.

Er bestaan meer dan vierhonderd vertalingen van en er zijn wereldwijd al zeker 200 miljoen exemplaren van verkocht. Le Petit Prince (in het Nederlands De kleine prins), geschreven door Antoine de Saint-Exupéry en verschenen in 1943. In november 2020 verscheen een nieuwe vertaling van de hand van Erik van Muiswinkel, groot liefhebber en verzamelaar van het boek. Van Muiswinkel heeft zelf meer dan tachtig edities van het wereldberoemde boekje in zijn bezit.

Het gesprek is terug te zien via de livestream op deze pagina.

Wij spraken hem ook voor onze Reading Challenge. In het gesprek biedt hij ook aan om - als het allemaal weer kan - een Kleine Prins avond of middag te houden in onze boekhandel in Haarlem. Dit gesprek kun je op deze pagina terugkijken. Wil je een mailtje ontvangen zodra er meer bekend is over het evenement in onze boekhandel? Stuur dan een mailtje naar redactie@devriesvanstockum.nl.

De vertaling van Erik van Muiswinkel kun je via deze pagina bestellen. 

Schrijvers op Zondag #3: Philip Dröge

Zondag 28 maart ging interviewer Manon Duintjer in gesprek met Philip Dröge over zijn boek Moederstad – Jakarta, een familiegeschiedenis.

Het gesprek terug te kijken op deze pagina. Kijkers konden tijdens het interview vragen stellen aan Philip Dröge.

In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.

Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van Moederstad

Schrijvers op Zondag #2: Jessica Durlacher

Zondag 7 maart ging zij online live in gesprek met Jessica Durlacher over haar nieuwe roman De Stem.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden. En stelt de vraag hoe ver je voor je idealen gaat en of zijn de gevolgen het waard zijn.

Jessica Durlacher (1961) schreef diverse romans, waaronder Het Geweten, De dochter, Emoticon en De held (ook verfilmd). Voordat ze debuteerde als schrijfster, was Durlacher criticus en columniste bij de Volkskrant en diverse opiniebladen. Ze is getrouwd met schrijver Leon de Winter en schreef met hem de theatervoorstelling Anne. Samen met hun twee kinderen wonen ze in Bloemendaal. 

Bekijk hier haar auteurspagina voor de verzameling Durlacher boeken.

Schrijvers op Zondag #1: Frenk van der Linden

Zondag 21 februari om 16.00 ging Manon Duintjer in gesprek met Frénk van der Linden over zijn ontroerende nieuwe boek En altijd maar verlangen
 (bestel hier een gesigneerd exemplaar).


De ouders van Frénk van der Linden wisselden na hun bittere scheiding veertig jaar geen woord. Nu beiden zijn overleden, heeft Frénk hen honderd innige en indringende brieven geschreven over beminnen, haten, wraak en vergeving. We blijven allemaal tot onze laatste zucht in gesprek met onze ouders – of we het willen of niet.

Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof en maakt tv-documentaires voor diverse publieke omroepen. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. Naast zijn werk in de media leidt Frénk debatten en congressen.

Schrijvers op Zondag

Op initiatief van 5 Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer één op één gesprekken met Haarlemse schrijvers.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman 'We zijn verdwaald' en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij.

Gerelateerde producten
  1. Moederstad
    Philip Dröge
    € 24,99