Schrijvers op Zondag #7: Erna Sassen

Schrijvers op Zondag #7: Erna Sassen

Schrijvers op Zondag #7: Erna Sassen

Op initiatief van 5 Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer één op één gesprekken met Haarlemse schrijvers.

Zondag 30 mei om 16:00 uur gaat interviewer Manon Duintjer in gesprek met Erna Sassen over haar nieuwe YA roman Zonder titel.

Over het boek:

Aangrijpende jeugdroman over een vluchtelinge die terugkeert naar haar geboorteland, en haar beste vriend die achterblijft (15+). Vormgegeven als schetsboek, met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

Fragment:

Zivan. Die keer in het opvanghuis in Friesland. Ik was zo blij dat ik weer naast je zat. Aan die grote tafel met al die meiden. We deden een spelletje met z’n allen, Codenames. Jij en ik waren een heel goed team. Toen het tijd werd om terug te gaan, bracht je me naar de auto van tante Shanya. We namen afscheid. Je omhelsde me en omdat ik niets meer wist te zeggen, zei jij, misschien per ongeluk: ‘Nou dag! Dan ga ik maar weer naar huis.’ En je liep terug naar je nieuwe vriendinnen. Weg van mij. Ik keek naar je. Naar hoe je van mij wegliep. Met dat prachtige diepzwarte golvende haar. Die mooie rechte rug. Die ik zo vaak heb getekend in bikini of in een T-shirt. Die lieve, mooie, rechte rug. Zivan! wilde ik schreeuwen, Zivan! Je vergist je! IK BEN JOUW THUIS!

Bestel hier een exemplaar

Over de schrijver:

Na het VWO volgde Erna Sassen een opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, de Akademie voor Kleinkunst. Ze speelde in musicals en toneelvoorstellingen en maakte zelf vier voorstellingen voor volwassenen. Ook speelde ze in voorstellingen voor kinderen.

In 2005 begon Erna Sassen met het schrijven van boeken voor kinderen vanaf een jaar of 9. Dat is, zegt ze 'het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb'. Erna Sassen woont in Haarlem met haar twee kinderen Mats en Micky, man, konijnen Loenie en Lin en een de eigenwijze kat Pinkeltje.

Datum: zondag 30 mei
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: Live op YouTube - te bekijken vanaf deze pagina
Entree: vrijwillige bijdrage

Bekijk hier de voorgaande afleveringen van Schrijvers op Zondag

Schrijvers op Zondag

Op initiatief van 5 Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer één op één gesprekken met Haarlemse schrijvers.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman 'We zijn verdwaald' en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij.

Bekijk hier de voorgaande afleveringen van Schrijvers op Zondag

Gerelateerde producten
  1. Moederstad
    Philip Dröge
    € 27,99